Pāvests nerīkos publiskās audiences

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Pāvests publiskajā audiencē 28.oktobrī Vatikānā
Pāvests publiskajā audiencē 28.oktobrī Vatikānā Foto: Reuters/ScanPix

Itālijā un Vatikānā turpinot pieaugt koronavīrusa gadījumu skaitam, tiek pārtrauktas Romas Katoļu baznīcas pāvesta Franciska vispārējās publiskās audiences, kā arī tiks ierobežots cilvēku skaits nākamajos dievkalpojumos, arī Ziemassvētku dievkalpojumā, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Sākot ar nākamo nedēļu, pāvests atsāks iknedēļas katehisma mācību tiešraides no Apustuļu pils, kā tas jau bija stingrā karantīnas režīma laikā pavasarī un vasarā, pavēstīja Vatikāns.

Pāvesta nākamo nedēļu un mēnešu liturģiskos pasākumus, arī Ziemassvētkos, apmeklēs ierobežots ticīgo skaits, norādīja Vatikāns. Plāni var mainīties atkarībā no tā, kā attīstīsies veselības situācija.

Vatikānā akreditētie vēstnieki nesen tika informēti, ka Ziemassvētki diplomātiskajam korpusam pamatā būs virtuāls pasākums.

Šie lēmumi nozīmē, ka Vatikāns atgriežas daļējas karantīnas režīmā kopā ar Itāliju, Eiropai pārciešot jaunu Covid-19 uzliesmojuma vilni.

Arī Vatikāns nav bijis pasargāts, un šajā mēnesī pozitīvs Covid-19 testu rezultāts bijis 13 Šveices gvardiem.

Oficiālais inficēšanās gadījumu skaits Vatikānā ir 27, liecina ASV Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

Pēc tam, kad Itālijā koronavīrusa izplatība tika savaldīta pēc pavasara un vasaras karantīnas, Francisks 2.septembrī Vatikāna pagalmā atsāka trešdienas vispārējās audiences ar ierobežotu cilvēku skaitu.

Cilvēkiem bija jābūt maskās, jārezervē biļetes tīmeklī un jāsniedz kontaktinformācija.

Vatikāns ceturtdien pavēstīja, ka vienam no 21.oktobra audiences apmeklētājiem bijis pozitīvs testa rezultāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu