Autovadītājs Vecrīgā notriec trīs cilvēkus un saņem 50 eiro sodu (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nepatīkamus mirkļus kādas darba dienas vakarā Vecrīgā uz Tirgoņu ielas, kas atrodas līdzās Rātsnamam, piedzīvoja trīs cilvēku kompānija, kad viņus notrieca nevērīgs autovadītājs.

Sadursme notika salīdzinoši nelielā ātrumā, jo Volvo veica apgriešanās manevru, tomēr jauna sieviete no šīs kompānijas palika guļam uz Vecrīgas bruģa.

"Uz notikuma vietu uzreiz steidzās tuvākais policists, kurš atradās turpat Rīgas domes telpās, un sāka skaidrot notikušā apstākļus, kā arī izsauca Ceļu policiju un mediķus," raidījumam "Degpunktā" stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Atklājās, ka negadījumā iesaistītā "Volvo" vadītājs ir kāds Indijas pilsonis. Viņš skaidroja, ka gājējus vienkārši nebija pamanījis. Nekas arī neliecināja, ka viņš varētu būt alkohola reibumā vai citu vielu ietekmē. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Drīz vien notikuma vietā ieradās mediķu brigāde un divi no trim notriektajiem nonāca viņu aprūpē. Lai gan vienu no jaunajām sievietēm ārsti vēlējušies hospitalizēt, viņa no šī piedāvājuma atteikusies. Šis apstāklis "Volvo" vadītāju paglābis no smagākām sekām, jo atbraukušie ceļu policisti nolēma lietu izskatīt uz vietas.

"Šai gadījumā, kad personas necieta un atteicās no medicīniskās palīdzības, Ceļu policijas ekipāžas inspektors pieņēma lēmumu izskatīt administratīvo procesu uz vietas un piemēroja saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 53.panta 2.daļu minētajai personai naudas sodu 50 eiro apmērā. Ja personām būtu nodarīti kaut minimāli miesas bojājumi, tiktu sākta sākotnējā lietvedība un sākts kriminālprocess," skaidro VP RRP Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Nobeigumā jāteic, ka, iestājoties tumšajam gada periodam, satiksmes negadījumos cieš aizvien vairāk gājēju, kurus vāja apgaismojuma apstākļos nevar pamanīt. Šā iemesla dēļ mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem jāatceras par savu drošību. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu