Sākoties jaunajiem Covid-19 ierobežojumiem, Francijā veidojas milzu sastrēgumi (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdienas vakarā neilgi pirms striktu Covid-19 ierobežojumu stāšanās  spēkā Parīzē un tās apkaimē veidojās milzu sastrēgumi, vēsta raidorganizācija BBC.

Jaunie ierobežojumi, kuru mērķis ir apturēt straujo slimības izplatību, stājās spēkā pusnaktī. Cilvēki drīkst pamest savas mājas tikai neatliekamu darbu vai medicīnisku iemeslu dēļ, un pirms iziešanas no mājas tiem būs jāizpilda īpaša veidlapa par iemesliem, kāpēc viņi atrodas ārpus mājas. Līdzīga kārtība tika noteikta arī pavasarī, kad valsti piemeklēja Covid-19 pirmais vilnis. 

Francijā jaunu Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 47 000 dienā un slimnīcas cenšas tikt galā ar milzīgu pacientu pieplūdumu.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Francijas prezidents Emanuels Makrons sacījis, ka valstij draud "otrā viļņa radīta pārslodze, kas neapšaubāmi būs lielāka par pirmo vilni".

Francijas mediji ziņo, ka daudzi parīzieši pametuši galvaspilsētu, lai stingro ierobežojumu periodu pārlaistu ārpus tās.

Dažas stundas pirms ierobežojumu stāšanās spēkā sastrēgumi bija vērojami arī citās Francijas lielākajās pilsētās, piemēram, Lionā un Bordo.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu