Vīrietis gandrīz nomirst pēc alerģiskas reakcijas pret aukstu gaisu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dzīvībai bīstamais stāvoklis vīrietim iestājās, kad viņš vēsā vannasistabā izkāpa no karstas dušas.

34 gadus vecais vīrietis saļima uz vannasistabas grīdas pēc tam, kad saskārās ar vannasistabas vēso gaisu, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The Journal of Emergency Medicine”. Vīrietim bija grūtības paelpot, un viņa ādu klāja izsitumi, kas liecina, ka viņš piedzīvoja anafilaksi – bīstamu alerģisku reakciju visā ķermenī.

Kad ieradās ārsti, vīrieša ģimenes locekļi pastāstīja, ka viņam ir alerģija pret vēsiem laikapstākļiem. Arī iepriekš viņš esot pieredzējis izsitumus un niezi, saskaroties ar aukstumu, tomēr anafilakse nekad nebija iestājusies. Šī alerģija sākās, kad vīrietis pārcēlās no Mikronēzijas, kur valda tropisks klimats, uz Kolorādo, kur klimats ir vēsāks.

Vīrietis tika ārstēts ar epinefrīnu un skābekli un nekavējoties nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņam diagnosticēja aukstuma nātreni. Tā ir alerģiska ādas reakcija pēc saskaršanās ar aukstu gaisu vai ūdeni. Šis stāvoklis cilvēkiem var iestāties arī pēc aukstu ēdienu vai dzērienu baudīšanas.

Visizplatītākais simptoms ir sarkana, niezoša āda, tomēr nopietnākos gadījumos, kā šis, cilvēkam var iestāties anafilakse, kad pazeminās asinsspiediens un sašaurinās elpceļi, radot elpošanas grūtības, rakstīts vietnē "Live Science".

Nav īsti zināms, cik plaši izplatīta ir šī alerģija, kā arī nav skaidri tās cēloņi. Dažos gadījumos to var pārmantot ģenētiski, bet citos to var izraisīt problēmas ar imūnsistēmu.

Pēc ārstniecības kursa vīrieša stāvoklis uzlabojās un no slimnīcas viņš drīz vien tika izrakstīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu