Ķīna slēdz robežu ceļotājiem no Lielbritānijas un Beļģijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna aizliegusi valstī iebraukt ceļotājiem no Covid-19 pandēmijas smagi skartajām Eiropas valstīm Lielbritānijas un Beļģijas, šādi cenšoties mazināt koronavīrusa izplatības riskus pašu valstī.

Covid-19 pandēmija sākās Ķīnā pagājušā gada nogalē, tomēr Pekinai to lielā mērā izdevies pakļaut kontrolei, ieviešot būtiskus ierobežojumus ceļošanai, kā arī nosakot stingrus veselības kritērijus visiem, kas ieceļo valstī.

Martā, kad vīruss jau bija izpleties pa visu pasauli, Ķīna slēdza robežas ārzemniekiem.

Pekina vēlāk pakāpeniski ierobežojumus mazināja, ļaujot ārzemēs iestrēgušajiem atgriezties ar īpašām vēstniecību atļaujām un ar nosacījumu, ka Covid-19 testa rezultāts bijis negatīvs, turklāt ierodoties jāievēro divu nedēļu karantīna.

Eiropā nerimstot otrajam Covid-19 uzliesmojuma vilnim, Pekina šo politiku pārskatījusi, un Ķīnas vēstniecība Lielbritānijā jau paziņojusi, ka Pekina "uz laiku aptur cilvēku, kas nav Ķīnas pilsoņi, ieceļošanu Ķīnā".

"Ieceļošanas aizliegumam ir pagaidu raksturs, un tā ieviešana bija nepieciešama pašreizējās Covid-19 situācijas dēļ," trešdien norādīja vēstniecība.

Līdzīgs paziņojums publicēts Ķīnas vēstniecības Beļģijā tīmekļa vietnē.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījum ziņā, proporcionāli iedzīvotāju skaitam, Beļģija pasaulēs atrodas otrajā, bet Lielbritānija 11.vietā pasaulē.

Ķīnas vēstniecības pārējās Eiropas valstīs ceturtdien šādus paziņojumus nebija publicējušas, un šo valstu pilsoņi joprojām var ceļot uz Ķīnu, ievērojot zināmus nosacījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu