Policija Vācijā veic kratīšanas saistībā ar Vīnes teroraktu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas policija sākusi kratīšanas trīs Vācijas federālajās zemēs saistībā ar Vīnē, Austrijā, šonedēļ notikušo islāmistu teroraktu, tviterī piektdien pavēstīja Federālās Kriminālpolicijas birojs (BKA).

Kratīšanas veiktas četru cilvēku mājās un birojos Lejassaksijā, Hesenē un Šlēsvigā-Holšteinā.

Šie četri cilvēki netiek turēti aizdomās par līdzdalību pašā teroraktā, tomēr pastāv aizdomas, ka viņiem bijusi saistība ar teroristu.

Piektdienas rītā operācija vēl turpinās, apliecināja BKA pārstāve sakariem ar presi.

Kratīšanas orderi saņemti ceturtdien, pēc tam kad Austrijas tieslietu struktūras bija sniegušas informāciju Vācijas varasiestādēm.

Albāņu izcelsmes Ziemeļmaķedonijas un Austrijas dubultpilsonis, "Islāma valsts" atbalstītājs Kujtims Fejzulajs pirmdien Vīnes centrā nošāva četrus cilvēkus un vairāk nekā 20 ievainoja. Policija uzbrucēju nošāva.

Kopš pirmdienas terorakta Austrijas policija aizturējusi 15 iespējamos līdzzinātājus, ceturtdien pavēstīja Austrijas policijas priekšnieks Francis Rufs. Viņi visi "ir saistīti ar radikālo islāmistu aprindām".

Fejzulajs bijis saistīts ar radikālo islāmistu tīklu, kas darbojies arī Šveicē un kādā citā valstī, ceturtdien sacīja Austrijas iekšlietu ministrs Karls Nehammers.

Austrijas ministrs otru valsti nenosauca, bet Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers sacīja, ka esot saistība ar Vāciju.

Foto: Terorakts Vīnē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu