Rinkēvičs: Baltijas valstu sadarbība ir būtiska sabiedrības veselības aizsardzībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere/LETA

Sabiedrības veselība ir galvenā prioritāte, un Baltijas valstu turpmāka cieša sadarbība ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības veselības aizsardzību, Baltijas Padomes delegātiem ikgadējā sēdē Tallinā sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Rinkēvičs delegātiem pateicās par līdzšinējo sadarbību un aktīvo rīcību Baltijas valstīm svarīgu jautājumu risināšanā. Ministrs atzīmēja, ka Covid-19 krīzes sākumā, kad daudzas valstis ieviesa ieceļošanas ierobežojumus, Latvija, Lietuva un Igaunija kopīgiem spēkiem nodrošināja saviem valstspiederīgajiem iespēju atgriezties mājās.

Rinkēvičs pauda gandarījumu par mūsu reģiona drošības un aizsardzības stiprināšanu, enerģētikas tirgus un transporta infrastruktūras attīstību, neraugoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem.

"Reģionālais gāzes tirgus ir sācis savu darbību un elektrotīklu sinhronizācijas projekts tiek realizēts bez kavēšanās," uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka dzelzceļa projektam "Rail Baltica" ir būtiska loma pēckrīzes ekonomikas atveseļošanā, pasažieru mobilitātes, piegādes ķēžu pārvaldības, kā arī digitalizācijas procesu un inovāciju veicināšanā saskaņā ar Eiropas Zaļo kursu.

Tikšanās laikā ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu un Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču Rinkēvičs pārrunāja turpmāko sadarbību Covid-19 krīzes laikā, situāciju Baltkrievijā un ASV prezidenta vēlēšanas. Lietuvas ārlietu ministrs Linkevičs informēja par Lietuvas prezidentūras prioritātēm Baltijas valstu sadarbībā nākamgad.

Baltijas Padome sanāk reizi gadā, un tajā tiekas Baltijas valstu parlamentārieši un ārlietu ministri. Baltijas Padome kalpo kā vērtīgs sadarbības formāts un efektīva diskusiju platforma starp Baltijas valstu parlamentu un valdību pārstāvjiem.

2021.gada 1.janvārī Lietuva no Igaunijas pārņems prezidējošās valsts lomu Baltijas valstu sadarbībā. Savukārt 2022.gadā Baltijas valstu sadarbības prezidējošās valsts lomu īstenos Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu