Dzintars: Ir bažas par norisēm Rīgas domē (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Ir acīmredzami politiskie riski no jaunā spēku salikuma Rīgas domē, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Viņš atzina, ka ir norises Rīgas domē, uz ko nacionālā apvienība raugās ar lielām bažām. Piemēram, "Attīstībai/Par!" sabiedroto "Progresīvo" atsevišķu līderu izteikumi, kas Dzintara ieskatā ļoti atgādina to, "ko pat "Saskaņa" vairs neatļaujas teikt" - par nepilsoņiem, par divvalodību.

"Šīs pozīcijas nacionālpolitiskos jautājumos rada bažas," neslēpa Dzintars. "Mēs šobrīd pievēršam tam uzmanību. Aicinām cilvēkus prognozēt, pie kā tas var novest nākamajās Saeimas vēlēšanās," viņš sacīja.

Dzintars minēja, ka politiķis Aldis Gobzems, kurš grasās dibināt partiju, patlaban baudot izteikti prokrievisku politiķu atbalstu

un arī ir izteicies par nepilsoņu balsstiesībām. "Ja tur pat blakus ir liberālā spārna pārstāvji ar līdzīgiem uzskatiem, tad salikums veidojas ļoti riskants," pauda Dzintars.

"To, kā veiksies ar Rīgas domes pienākumu pildīšanu, drīzumā redzēsim. Viņi tikai iestrādājas. Bet šie politiskie riski no jaunā spēku salikuma ir acīmredzami," uzskata Dzintars.

Jau ziņots, ka Rīgas domes koalīcijā darbojas "Attīstībai/Par"/"Progresīvie", "Jaunā vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

 
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu