Akcija "Pasūti ēdienu, dāvanā saņem kokteili" - likumpārkāpums (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda iestāde Rīgā piedāvājusi iespēju visiem ēdienu pasūtījumiem, kas pārsniedz 15 eiro, saņemt alkoholisku kokteili dāvanā. Vienlaikus alkoholisko dzērienu aprites likums nosaka, ka šāda rīcība nav pieļaujama un ir sodāma.

Izsludinot ārkārtas situāciju, cita starpā noteikts - uz četrām nedēļām Latvijā aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās. Minētais aizliegums neattieksies uz atpūtu dabas takās.

Sabiedriskās ēdināšanas vietās būs atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Šie ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un tirdzniecības vietām netiks attiecināti uz lidostu "Rīga".

Ņemot vērā, ka klientu skaits saprotamu iemeslu dēļ sarūk, atsevišķas iestādes "atradušas" risinājumu, kā, iespējams, piesaistīt vairāk klientu.

"Atkal ieslēdzam izdzīvošanas režīmu un visiem ēdienu pasūtījumiem virs 15€ dāvinām (***) pudeļ-kokteili ar Beefeater Gin London, kas satur 2 porcijas. Pasūti (***) un nāc pakaļ. Kokteiļus diemžēl nevar nodrošināt caur Wolt sistēmu," vēsta iestādes uzsaukums sociālajā tīklā "Facebook". 

Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, vai tiešām šādas akcijas ietvaros iespējams dāvināt alkoholiskus dzērienus.

Alkoholisko dzērienu aprites likuma sestā panta trešā daļa paredz, ka ir aizliegts piedāvāt alkoholiskos dzērienus par velti (izņemot degustāciju), kā dāvanu vai kā kompensāciju par citas preces iegādi vai pakalpojuma saņemšanu, portālam TVNET pastāstīja Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Par šā likuma neievērošanu ir paredzēts sods pēc Alkoholisko dzērienu aprites likuma 14. panta piektās daļas, proti, par alkoholisko dzērienu realizēšanas noteikumu neievērošanu, kā arī attiecībā uz iepakojumu noteikto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — naudas sodu līdz tūkstoš četrsimt divdesmit naudas soda vienībām.

Saistībā ar saņemto informāciju Rīgas Centra iecirknī tiks sākts administratīvais process par šā likuma neievērošanu, norādīja Andersone.

Ar (***) aizklātas iespējas identificēt iestādi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu