Pūce un Mičerevskis tviterī apmainās ar "laipnībām" (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Pēc Māra Mičerevska publiskās aiziešanas no partijas "Latvijas attīstībai" viņš un partijas valdes priekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, iesaistījušies atklātā konfliktā sociālo mediju vidē. 

Kopš Mičerevska plaši atspoguļotās aiziešanas no partijas "Latvijas attīstībai" konflikts starp Rīgas domnieku un viņa bijušajiem partijas biedriem nav noplacis.

Tā kā savu aiziešanu Mičerevskis pamatoja ar skarbiem vārdiem, apvainojot partiju apslēpto interešu lobēšanā un "savu interešu stādīšanā augstāk par valsts un tautas interesēm", bija skaidrs, ka abpusējie apvainojumi turpināsies vēl kādu laiku.

Mičerevskis, kurš strādāja par Pūces kā ministra padomnieku komunikācijas jautājumos, atklāja, ka pēc savas pārvēlēšanas Rīgas domē no viņa esot saņēmis īsziņu: "Klausies, Tev būs viens uzdevums Rīgas domē no manis personisks! Tev būs tomēr tā auto "Rīgas satiksmes" caurlaide jāņem."

Pūce apvainojumus noliedza, taču šodien Mičerevskis publicējis ekrānšāviņu no sarakstes ar ministru, kas norisinājusies augusta beigās.

 

Mēģinot glābt savu tēlu, Pūce vēstīja, kā minētā sarakste uztverama kā joks, uz ko Mičerevskis atcirtis ar komentāru, ka šādā gadījumā partija pati uzskatāma par joku partiju. 

"Es vienkārši domāju - ja arī šādās mazās lietās tiek izmantota politiskā ietekme, tad man bail iedomāties, kas notiek lielās lietās, piemēram, Rīgas domē, kur arī visu laiku tā kā tika tēlots, ka pagaidu administrācija netiek kontrolēta no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Ja jau no pagaidu administrācijas varēja dabūt šo caurlaidi, tad es domāju, ka tur ne tikai tādas vien lietas varēja tikt bīdītas cauri," pieļāva Mičerevskis.

Politiķis atzina, ka labprāt būtu izstājies no LA klusi, bet uzskata, ka valsts un tautas intereses ir jāliek augstāk par privātajām,

tāpēc arī nolēmis publiski runāt par to, kas viņu dara bažīgu saistībā ar šo politisko spēku.

Kā ziņots, Mičerevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot, viņaprāt, "neveiksmīgi strādājošu ministri" - Ilzi Viņķeli (AP).

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildu ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņoja Mičerevskis.

 
Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu