"Attīstībai/Par!" sāks iekšējās diskusijas par VARAM ministra amata kandidātu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Kustība "Par!"" ("Par!") priekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts
"Kustība "Par!"" ("Par!") priekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) šodien sāks diskusijas par jaunu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu, aģentūrai LETA pastāstīja AP ietilpstošās partijas "Kustība "Par!"" ("Par!") priekšsēdētājs, AP Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no šodienas, jo vakar par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Juris Pūce (AP) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

AP valde šorīt diskutēja "par vakardienas notikumiem" jeb Pūces atkāpšanos no amata un vienojās nedēļas nogalē turpināt konsultācijas ar biedriem un dalībpartiju valdēs, norādīja politiķis.

Apvienību veidojošajām partijām "Kustībai "Par!"" un "Latvijas attīstībai" šovakar un nedēļas nogalē paredzētas iekšējas sanāksmes, taču publiski paziņojumi līdz otrdienai nav plānoti, skaidroja AP frakcijas vadītājs.

Pavļuts sacīja, ka, ņemot vērā Kariņa aicinājumu, partiju apvienība jau šodien šajā jautājumā sāks iekšējas diskusijas. Vienlaikus Pavļuts nekomentēja "Par!" iespējamo rīcību saistībā ar turpmāko darbību apvienībā AP. Šo jautājumu partija drīzumā apspriedīšot atbilstoši statūtiem un liekas vilcināšanās nebūšot.

Pavļuts nekomentēja arī jautājumu, vai pats varētu ieņemt Pūces atstāto ministra amatu. Vienlaikus politiķis norādīja, ka atbalsta Pūces atkāpšanos no amata pēc sabiedrības maldināšanas.

Jau ziņots, ka Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu