Vai Rīgai kanāla Lāčplēsis jāatdod Ventspilij vai Daugavpilij? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Saliņš

Valsts svētkos Rīgas kanālā starp Brīvības pieminekli un operas namu garāmgājēju uzmanību un interesi piesaista vides objekts: spraigā cīņā saķēries Lāčplēsis un Melnais bruņinieks. Turklāt objekts darināts no īpatnējiem, šķiet, miskastē atrastiem materiāliem. Bet visu vēl intriģējošāku dara uzraksts uz skulptūras pontona – “KURŠ KURU? izŠĶIROsi TU!”

Joprojām nav zināms, kas ir idejas autors un darba pasūtītājs – noskaidrots vien tas, ka pasūtītājs ir kāds, kam rūp vides jautājumi. Taču izpildītājs ir noskaidrots!

Tas ir tēlnieks Haralds Gerts - Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrants, kurš apsver iespēju turpināt studijas doktorantūrā, bet ārpus mācībām realizējis ne vienu vien pārsteidzošu objektu.

Rīgas kanālā peldošais Lāčplēsis un Melnais bruņinieks ierindojami izaicinošāko darbu augšgalā. Mākslinieks ar darbu ir dalījies sociālajos tīklos, bet arī tur nav atklājis, kas ir idejas autors un pasūtītājs. Sociālajos tīklos skulptūrai tiek pievērsta liela uzmanība, un līdzās minējumiem par darba pasūtītāju netrūkst arī ideju par to, kur skulptūru varētu uzstādīt pēc valsts svētkiem.

Lāčplēsi un Bruņinieku pie sevis grib gan Ventspils un Daugavpils, gan Valmiera.

Vai Rīgai Lāčplēsis jāatdod? Kā domā tu?  Mākslinieks savā Facebook profilā norāda: “Darbs kanālā stāvēs līdz 20. datumam, pēc tam tas meklēs jaunas mājas, vai ir kādam idejas kur viņš varētu dzīvot tālāk? Šērojam ja ir vēlme palīdzēt ar idejām."

Pārsteidzošajām Lāčplēsim un Melnajam bruņiniekam, kas līdz ar pilsētas apgaismojumu tiek arī izgaismots, uzmanību pievērsušas arī sabiedrībā pazīstamas personas – Toms Grēviņš, Armands Simsons un influenceri, kas tēmturī #kurskuru, #SĶIROTU uzdod vienus un to pašus jautājumus: kas būs tālāk? Vai tiešām atdosim?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu