Kardināls Pujats par pāvestu Francisku: "Galvenais ir Racingers, nevis šitais!" (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Romas Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats piedalās grāmatas "Pāvesta svētība Latvijai. Sargājot Jāni Pāvilu II" atvēršanas pasākumā Rīgas doma Kapitula zālē.
Romas Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats piedalās grāmatas "Pāvesta svētība Latvijai. Sargājot Jāni Pāvilu II" atvēršanas pasākumā Rīgas doma Kapitula zālē. Foto: Zane Bitere/LETA

Jozefs Aloīzs Racingers jeb Benedikts XVI ir īstais pāvests, nevis Francisks I, intervijā Latvijas Televīzijai pauda kardināls Jānis Pujats.

"Tad, kad nomira poļu pāvests [Jānis Pāvils II], salasījās visi kardināli un ievēlēja Racingeru [Jozefu Aloīzu Racingeru jeb Benediktu XVI], un Racingers arī tagad ir. Es uzskatu, ka galvenais ir Racingers, nevis šitais. Divi [pāvesti] nevar būt. Racingeru nav neviens vēl atcēlis," pauda Pujats.

Pujata izteikumi nepalika nepamanīti vairākiem Twitter lietotājiem, kuri retoriski vaicā, vai kardināls maz var neatzīt pāvestu.

Benedikts XVI par pāvestu tika ievēlēts 2005. gada 19. aprīlī, bet savus amata pienākumus sāka pēc inaugurācijas 24. aprīlī. 2013. gada 28. februārī viņš atkāpās no amata. Viņš ir pirmais pāvests, kurš pēdējo gadsimtu laikā pieņēmis šādu lēmumu.

Par viņa pēcteci 2013. gada 13. martā tika ievēlēts Horhe Mario Bergoljo, un viņš pieņēma Franciska vārdu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu