"Par!": Jānodrošina apvienības "Attīstībai/Par!" darba turpinātība un valdības stabilitāte (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kustības "Par!" kongress
Kustības "Par!" kongress Foto: Ieva Makare / LETA

Partija "Kustība "Par!"" turpinās darbu apvienībā "Attīstībai/Par!" (AP) pēc Jura Pūces atkāpšanās no apvienības līdzpriekšsēdētāja amata, uzsverot, ka ir jānodrošina apvienības darba turpinātība un valdības stabilitāte, informēja "Kustība "Par!"".

 

"Latvijas attīstībai", kuru pārstāv demisonējušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Pūce, ir viena no AP veidojošajām partijām. Apvienībā ietilpst arī "Kustība "Par!"" un "Izaugsme".

AP līdzpriekšsēdētājs un "Kustība "Par!"" priekšsēdētājs Daniels Pavļuts uzsver, ka ir gatavs koleģiāli sadarboties ar politiķi Ivaru Ijabu, ko partija "Latvijas attīstībai" iecēlusi par partijas priekšsēdētāja vietas izpildītāju līdz brīdim, kad tā kongresā ievēlēs jaunu vadītāju, kā arī izvirzījusi AP līdzpriekšsēdētāja amatam.

"Kustība "Par!"" uzskata, ka tuvākajā laikā ir svarīgi veiksmīgi pārvarēt Covid-19 krīzi. Tam nepieciešams pieņemt saprātīgu budžetu un saglabāt valdības stabilu veiktspēju. "Šis nav laiks politiskām zemestrīcēm. Mēs strādāsim, lai apvienība no šīs krīzes iznāktu stiprāka," norāda partijā.

Tā arī uzsver, ka respektē apvienībā iedibinātos un Statūtos iekļautos vienlīdzības, līdzsvara un lēmumu vienprātības principus. Tāpēc pirmdien AP valdes sēdē apspriedīs "Latvijas attīstībai" izvirzīto vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu, Saeimas deputātu Artūru Tomu Plešu un citus ministra amata kandidātus, un lems par kopīga kandidāta izvirzīšanu.

"Mēs uzskatām, ka ikvienam ir pienākums ievērot likumu, bet no partijām, deputātiem un ministriem sabiedrība sagaida atbilstību īpaši augstām ētikas normām. Tāpēc mēs to ievērosim paši un prasīsim no partneriem," norāda partijā, uzsverot, ka tā ir aicinājusi partnerus apvienībā skaidrot publiski izskanējušos pārmetumus. Vienlaikus jebkāda izmeklēšana ir jāveic tiesībsargiem, ar kuriem apvienība ir gatava sadarboties.

Kā vēstīts, "Latvijas attīstībai" valde vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam izvirzījusi Pleša kandidatūru.

1992.gadā dzimušais Plešs ir AP un "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs.

"Latvijas attīstībai" valdes locekļi uzsver, ka tieši Plešs, kurš līdz šim bijis VARAM parlamentārais sekretārs, patlaban spētu vislabāk pildīt ministra pienākumus, jo pilnībā pārvalda šīs ministrijas darbu un varēs nodrošināt pēctecību sāktajām politiskām iniciatīvām, tai skaitā pabeigt sākto administratīvi teritoriālo reformu.

Līdzšinējais ministrs, "Latvijas attīstībai" biedrs Pūce šonedēļ nolēma atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūce aģentūrai LETA tomēr atzina, ka vairākas reizes ir lietojis Rīgas domes deputātiem pienākošos caurlaidi, kas bija izsniegta viņa padomniekam, Rīgas domes deputātam Andrim Bačkuram (LA). Politiķis pauda, ka pēc Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska paziņojuma rīkojies emocionāli un ļoti nepareizi un ir pieļāvis kļūdu - nestāstot patiesību un maldinot sabiedrību.

 
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu