Rumānijā slavē varonīgu ārstu: glābjot pacientus no ugunsgrēka, pats guva 40% ķermeņa apdegumus

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Traģiskajā slimnīcas ugunsgrēkā Rumānijā, kurā dzīvību zaudēja desmit cilvēki, ar varonīgu rīcību izcēlās ārsts Katalins Denču, kurš centās paglābt Covid-19 pacientus no liesmām. Viņš ar 40% ķermeņa apdegumu pārvests uz slimnīcu Beļģijā, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pjatra Njamcas slimnīcas ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši desmit Covid-19 pacienti, kas ārstējās intensīvās terapijas nodaļā. Vēl seši cilvēki guvuši smagus apdegumus, arī nodaļas vecākais ārsts.

Nodaļā kopumā ārstējušies 16 Covid-19 pacienti, kas bijuši pieslēgti plaušu ventilēšanas aparātiem.

"Es izsaku cieņu varonīgajam ārstam, kurš izrādīja īpašu drosmi un uzupurēšanos, cenšoties izglābt pacientus," medijiem paziņoja Rumānijas premjerministrs Ludoviks Orbans.

Denču svētdien tika pārvests uz Karalienes Astrīdas militāro hospitāli Beļģijā, kur saņem īpašu ārstēšanu.

Sestdienas vakarā notikušajā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja septiņi vīrieši un trīs sievietes vecumā no 67 līdz 86 gadiem, paziņojusi slimnīca.

Rumānijā par notikušo sākta izmeklēšana. Ugunsgrēku, kā noprotams, izraisījis negadījums, iespējams, elektrības īssavienojums.

Rumānijā kopumā hospitalizēti nepilni 13 000 Covid-19 pacientu. 1169 no tiem atrodas intensīvajā aprūpē.

Kopš februāra Rumānijā reģistrēti vairāk nekā 360 000 inficēšanās gadījumu un 8926 nāves gadījumi.

Rumānijai ir viena no visvājāk attīstītajām veselības aprūpes sistēmām Eiropas Savienībā (ES). Nozare cietusi no ārstu, medmāsu un farmaceitu aizplūšanas uz citām ES valstīm, kur tiem ir augstākas algas un labāki darba apstākļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu