Piketētāji pieprasa Pūcem nolikt deputāta mandātu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Aldis Gobzems piedalās piketā pie parlamenta ēkas, kurā bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem pieprasa nolikt deputāta mandātu, ko Saeima šorīt atjaunoja.
Saeimas deputāts Aldis Gobzems piedalās piketā pie parlamenta ēkas, kurā bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem pieprasa nolikt deputāta mandātu, ko Saeima šorīt atjaunoja. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāki desmiti piketētāju pie Saeimas šorīt pieprasa demisionējušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) nolikt deputāta mandātu, ko Saeima viņam šorīt atjaunoja.

Kā novēroja aģentūra LETA, piketā pie parlamenta ēkas bija pulcējušies aptuveni 50 cilvēku, daļai no viņiem nebija sejas aizsargmasku. Piketa organizētājs, deputāts Aldis Gobzems, kurš uz piketu aicināja visus, kuri "negrib meli un caurlaižu zagli" par deputātu, pats filmēja protesta akciju.

Piketētāji skaļi pieprasīja "atlaist Pūci", daži no viņiem arī pauda bažas par vakcināciju pret Covid-19.

Pasākuma dalībnieki savās uzrunās kritizēja ne tikai Pūci, bet arī minēja citas, viņuprāt, aktuālas sociālekonomiskas problēmas, kā arī pauda neapmierinātību par sejas aizsargmasku lietošanu.

Gobzems sanākušajiem paziņoja, ka šāds protesta pasākums ir jārīko, kamēr visa sabiedrība pamodīsies, jo "Latvijā ir kūtra sabiedrība, kas gan ir mošanās procesā".

Deputāts paziņoja, ka šis process noslēgsies nākamajā gadā līdz pavasarim, kad "mēs būsim stipri, stipri vairāk".

Starp sanākušajiem bija redzams arī "Memory Water" dibinātājs Jānis Pļaviņš.

Pēc aptuveni 40 minūšu ilgā pasākuma tā dalībnieki izklīda.

Kā ziņots, pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas pārstāvja paziņojuma Saeimas sēdē, Pūcem šodien ir atjaunots deputāta mandāts. Politiķis deputāta mandātu bija nolicis uz laiku, kamēr bija ministrs.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs resoriskajā pārbaudē izvērtēs publiski izskanējušo informāciju par Pūces, iespējams, prettiesisku SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietas caurlaides izmantošanu. Par šādu, iespējams, likumpārkāpumu, nesen paziņoja Rīgas domes deputāts, politiķa bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis.

Pūce atzinis, ka sākotnēji ir melojis, ka nav izmantojis šo caurlaidi. Šī iemesla dēļ viņš arī nolēma demisionēt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu