Attālinātās mācības Sibīrijā astoņus metrus augstā bērzā, jo tikai tur ir internets (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sibīrijas ciematā Stankevičos dzīvojošais students Aleksejs Dudoladovs, kurš mācās Omskas Ūdenstransporta institūtā, attālinātajās mācībās piedalās, rāpjoties aptuveni astoņus metrus augstā bērzā, jo tikai tur viņam izdodas uztvert trešās paaudzes (3G) mobilo sakaru tīklu, vēsta aģentūra “Reuters”. 

Covid-19 epidēmijas dēļ daudzās mācību iestādēs visā Krievijā mācības norisinās attālināti, arī Omskas Ūdenstransporta institūtā. 

“Man jādodas mežā 300 metrus no ciemata un jārāpjas astoņus metrus augstā bērzā, lai es varētu pievienoties “Zoom”

un sarunāties ar pasniedzējiem, kā arī lai apliecinātu, ka es neattaisnoti nekavēju nodarbības,” stāsta 21 gadu vecais students. 

Foto: Reuters/ScanPix

Dudoladovs norāda, ka attālinātas mācības institūtā notiek kopš 9.novembra. Lai piedalītos attālinātās apmācības procesā, viņam ir nepieciešama videozvanu platforma “Zoom”, tomēr Stankeviču ciemā ir pieejams tikai 2G mobilo sakaru tīkls, kas nav pietiekami ātrs video straumēšanai. 

Šā iemesla dēļ students spiests rāpties kokā, kur viņam ar savu telefonu izdodas uztvert 3G mobilo tīklu. 

Students uzsver, ka interneta lietošana kokā apdraudot viņa veselību - šoruden viņš aukstā laika dēļ pat saslimis ar plaušu karsoni. 

Foto: Reuters/ScanPix

Paužot neapmierinātību ar slikto mobilā interneta pārklājumu Stankeviču ciemā, Dudoladovs publiskoja video, kurā viņš uzrunā Omskas apgabala gubernatoru Aleksandru Burkovu. Šis video ieguvis lielu popularitāti sociālajā tīklā “TikTok”, kur tas skatīts aptuveni divus miljonus reižu. 

Reaģējot uz studenta video, Omskas apgabala Izglītības ministrija paziņoja, ka Dudoladovam izstrādāts atsevišķs studiju plāns, lai viņš var turpināt attālināti mācīties savā dzīves vietā. 

Pats students gan nav līdz galam apmierināts ar varas iestāžu reakciju uz situāciju. 

“Man izveidoja individuālu studiju plānu, bet citi studenti no citām universitātēm viņiem ir pilnīgi vienaldzīgi,” savā profilā sociālajā tīklā “Instagram” uzsver Dudoladovs. “Kāpēc pilsētu iedzīvotājiem internets ir pieejams viņu mājokļos, bet lauku iedzīvotāji tam var piekļūt vienīgi uz lielceļiem, māju jumtiem vai kokos?”

Foto: Reuters/ScanPix

Internetu Krievijā lieto aptuveni 80% iedzīvotāju. Interneta pārklājums daudzos nomaļākajos un lauku reģionos ir ļoti slikts, bet daudzviet tā nav vispār. 

Šovasar Dudoladovs kļuva par populāru blogeri, kurš sociālajā tīklā “TikTok” regulāri rīko tiešraides no bērza, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Viņš ir autors “TikTok” kanālam “Omskas kolhoznieks” - tur viņš stāsta par dzīvi laukos. Dudoladova kanālam ir vairāk nekā 100 000 sekotāju.

Foto: Reuters/ScanPix

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu