Sociālajos tīklos arvien biežāk nākas dzirdēt par mūsdienīgu gudro pārtiku, kas esot revolucionārs brīnumlīdzeklis svara samazināšanai. Produktu izplatīšanā iesaistītie influenceri vienā balsī apgalvo, ka šajos pulverīšos ir visas uzturvielas, ko nepieciešams uzņemt vienā ēdienreizē. Atliek tikai sauso maisījumu sajaukt ar pienu vai ūdeni un brokastis vai pusdienas gatavas! 

Cik patiesībā vērtīgi ir šie produkti, kas ir to sastāvā un kādas ir lētākas un veselīgākas alternatīvas, skaidro pārtikas tehnologs Kaspars Mačuļskis un komentē uztura speciāliste Eva Kataja.

"Mūsdienās ar sociālo tīklu palīdzību daudziem ir iespējams iestāstīt un pārdot teju jebko, tostarp arī pārtiku. Te var minēt gan skandalozo pašmāju ražojuma ūdeni ar maģiskām spējām, gan plaši izdaudzinātos "brīnumpulverīšus"," stāsta pārtikas tehnologs, turpinot, ka jau vairākus gadus daudz ir dzirdams par dažādām tīkla mārketinga (MLM) kompānijām, kuru produktus sociālajos tīklos reklamē lielākoties daiļā dzimuma pārstāves.

"Bieži tiek pieminēta potenciāla sadarbība — iespēja kļūt par kompānijas pārstāvi, pašam izplatīt produkciju un piesaistīt jaunus partnerus, šo pasākumu pie tam saucot par personīgo biznesu. Viss ir kā standarta tīkla mārketinga shēma — skaisti stāsti par iespēju strādāt no mājām un pelnīt neierobežoti daudz, pašam kļūstot par kompānijas produktu lietotāju un uzlabojot dzīves kvalitāti."

Tomēr šoreiz stāsts nav par legālām piramīdām, hokejistu sievām vai intelekta deficītu, bet gan par plaši izreklamētajiem uztura aizstājējiem, to sastāvu un šādu produktu daudz vērtīgākām alternatīvām, ko iespējams pagatavot pašam, turklāt krietni lētāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X