Vidzemes slimnīcā Covid-19 pacientiem pārprofilē daļu no Terapijas nodaļas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vidzemes slimnīcas ēka.
Vidzemes slimnīcas ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pieaugot Covid-19 pacientu skaitam un plūsmai uz stacionāru, šo pacientu ārstēšanai un aprūpei papildus pārprofilēta daļa no vienas Terapijas nodaļas Vidzemes slimnīcā, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

 

Brila norādīja, ka ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) panākta vienošanās, ka uz laiku un iespēju robežās terapeitiskā profila pacientus no attālākiem Vidzemes reģiona novadiem un pagastiem NMPD nevedīs uz Vidzemes slimnīcu, bet nogādās sasirgušajiem tuvākajās ārstniecības iestādēs.

Pārējo profilu - ķirurģijas, traumatoloģijas, dzemdniecības, neiroloģijas un citiem - pacientiem neatliekamā medicīniskā palīdzība Vidzemes slimnīcā tiek nodrošināta līdzšinējā apjomā, sacīja Brila.

Piektdien Vidzemes slimnīcā ārstējas 35 Covid-19 pacienti,

trīs no viņiem ar smagu slimības gaitu, kad nepieciešams skābekļa terapijas atbalsts un mākslīgā plaušu ventilācija.

Pagājušajā diennaktī slimnīcā iestājušies trīs Covid-19 pacienti, savukārt izrakstīti divi pacienti, informēja slimnīcas pārstāve.

Kā vēstīts, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško ceturtdien preses konferencē uzsvēra, ka var pienākt brīdis, kad Covid-19 stacionēto pacientu skaita pieauguma dēļ veselības aprūpes sistēma nevarēs palīdzēt visiem.

Pēc VM pārstāves teiktā,

patlaban Covid-19 slimniekiem var nodrošināt 629 gultas,

bet nepieciešamības gadījumā to skaitu varētu palielināt par vēl 81 gultu.

Viņa informēja, ka situācija slimnīcās ir atšķirīga, norādot, ka atsevišķu slimnīcu noslodze ir tik liela, ka pacientus nākas pārvest uz citām slimnīcām. Kā piemēru VM valsts sekretāre minēja Vidzemes slimnīcu, kurā vairs neuzņem terapeitiskos pacientus, tāpēc cilvēki ar akūtām saslimšanām tiek pārvesti uz citu slimnīcu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu