Pazudis noslēpumainais objekts ASV tuksnesī (2)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pazudis noslēpumainais objekts, kas pirms nepilnām divām nedēļām nejauši tika pamanīts nomaļā tuksneša vietā Jūtas štatā, ASV, ziņo aģentūra AP.

Neparasto objektu 18.novembrī pamanīja Jūtas Sabiedrības drošības departamenta komanda, kura no helikoptera skaitīja resnragu aitas štata dienvidaustrumos. Helikopters nosēdās nomaļajā vietā, lai tuvumā apskatītu dīvaino atradumu, kas ir apmēram divu cilvēku augumā. Pilots Brets Hačingss norāda, ka komanda neesot atradusi "pārliecinošas indikācijas", kā priekšmets varētu būt tur nokļuvis.

Sociālajos tīklos sākās minējumi, un objekts tika piedēvēts vairākiem māksliniekiem, kuri veido līdzīgas instalācijas. Lai arī tā atrašanās vieta netika publiskota, interneta lietotāji drīz vien izskaitļoja monolīta atrašanās vietu.

Nepilnas desmit dienas pēc tam, kad aitu skaitītāji atklāja dīvaino objektu tuksneša vidū, tas ir pazudis.

"Esam saņēmuši ticamas ziņas, ka kāda nezināma iesaistītā puse ir aizvākusi nelegāli uzstādīto struktūru, kas pazīstama kā "monolīts", no ASV Zemes pārvaldības biroja zemes," piektdien sacīja iestādes pārstāve. 

Laikraksta "The Salt Lake Tribune" žurnālisti pārliecinājās, ka monolīts attiecīgajā vietā vairs neatrodas. Soltleiksitijas iedzīvotājs Spensers Ouenss pastāstīja, ka piektdienas pēcpusdienā objektu vēl esot paspējis apskatīt. Taču nākamajā dienā no tā pāri bija palikusi vien trijstūra formas pamatne. 

"Es biju ļoti vīlies," atzina Ouenss. "Tas bija tik glīts un mirdzošs. Gribēju to vēlreiz apskatīt."

Daudzi ziņkārīgie bija devušies apskatīt tuksnesī atrasto objektu, kura izcelsme joprojām nav zināma.

Satelītattēli liecina, ka savādais objekts tuksnesī uzradies 2016.gadā. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu