Izskatīgs, izturīgs un praktisks - Subaru Forester piensaimnieka garāžā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Kā tad tur bija ar to vilku, kuru baro kā gribi, uz mežu skatās? Lai cik tu smuku uztaisītu Forester, šīs automašīnās īstā vide ir ārpus gludiem, asfaltētiem ceļiem. 

Balts Forester White Edition izpildījumā izskatās labi. Lai to ieraudzītu, TV Auto ziņas aizbrauca uz Auci. Patiesībā mūsu ceļš veda vēl tālāk - uz Vītiņu pagastu Lietuvas pierobežā, kur savā piensaimniecībā saimnieko zemnieku saimniecības Dukāti īpašnieks Mairis Grandbergs.

Ceļi šeit visapkārt ir grantēti, šķīdonī grūti izbraucami, tāpēc vajadzīgs uzticams braucamais. Ātrumā pat grūti saskaitīt, cik Subaru jau braukuši pa šiem ceļiem.

Mairis Grandbergs, ZS Dukāti īpašnieks saka, ka šobrīd šis ir jau piektais Subaru automobilis viņa saimniecībā.

Pārsvarā gan tie bijuši outbeki, jo Forester vienmēr šķitis raupjāks, šaurāks un mežonīgāks - kā jau nosaukums sola. Taču jaunais Subaru Outback aizkavējies. Tad Mairis arī ieraudzījis Forester, kas varētu aizstāt Subaru universāli. Par 3150 eiro jebkurš Forester tiek pie krāsotām bamperu uzlikām, tādiem pašiem sliekšņiem, oranžiem akcentiem un pats galvenais - izskatīgiem un melniem kā ogle 19 collu diskiem. 

Mairis Grandbergs: "Izskatījās, ka varētu būt mazliet atšķirīgāks, glītāks, lai izbrauktu uz pilsētu...."

Līdz šim saimnieki automašīnas centās pirkt sudraba krāsā, kas ir praktiskāka dubļos un putekļos. Bet White Edition, kā saka priekšā nosaukums, var dabūt tikai baltu.

Mairis Grandbergs: "Mēs esam piensaimnieki, mēs ražojam pienu, piens ir balts, kāpēc ne baltu mašīnu tad?"

Jā, kāpēc gan ne? Jaunie diski pilnībā pārvērš Forester stāju - tajā parādās kaut kas no Tiguan R-Line stājas. Pats saimnieks gan pie stūres tiekot reti.

Mairis Grandbergs: "Ļoti daudz sieva pārvietojas ar šo mašīnu. Viņai vispār izcili piestāv balta mašīna. Jaunais Forester nav tas jaudīgākais un ātrākais, toties lido pāri visām bedrēm. Īpaši izbraucot uz zemesceļa ir daudz mīkstāks. Plašs. Šķita, ka, pārejot uz Forester, būs šaurība, un kāda nu būs tā gaita? Vecais Forester tomēr iet diezgan kokaini pa zemesceļu, bet par šo esmu patīkami pārsteigts."

Subaru serviss gan ir patālu - Rīgā, taču pagaidām ne foresteram, ne iepriekšējiem Subaru nekas tāds neesot atgadījies, lai netiktu līdz Ad Remam. Un neesot jau arī lielas vajadzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu