Ivanka Trampa liecinājusi prāvā par nelikumībām inaugurācijas finansējuma izlietošanā (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa meita un padomniece Ivanka Trampa šonedēļ sniedza liecību civillietā par iespējamu nelikumīgu inaugurācijas finansējuma izlietošanu pirms četriem gadiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Šis fakts atklājās Kolumbijas apgabala ģenerālprokurora Karla Reisina biroja otrdien publiskotā dokumentā.

Tiesvedība tika ierosināta 2020.gada janvārī. Prokuratūra apgalvo, ka Trampa nekustamo īpašumu uzņēmumi izmantoja inaugurācijai saziedotos līdzekļus tādā veidā, lai Trampu ģimene varētu iedzīvoties.

Prokuratūra apsūdzējusi nevalstisko organizāciju "58th Presidential Inaugural Committee" darbību saskaņošanā ar Trampu ģimeni, krietni pārmaksājot par telpu īri "Trump International" viesnīcā Vašingtonā.

Lietas materiālos norādīts, ka nevalstiskā organizācija samaksājusi vairāk nekā 300 000 dolāru par privātas pieņemšanas sarīkošanu Trampa viesnīcā ar trim Trampa vecākajiem bērniem. Pasākums notika inaugurācijas dienas, 2017.gada 20.janvāra, vakarā.

"Apgabala likumdošana nosaka, ka nevalstiskajām organizācijām jāiegulda līdzekļi publiski uzrādītajos mērķos, nevis lai privāti indivīdi un uzņēmumi varētu gūt labumu," šogad sacīja Reisins.

Tiesvedības mērķis ir atgūt vienu miljonu dolāru, kas tiešā veidā esot ticis iepludināts Trampu ģimenei piederošajos uzņēmumos.

Baltais nams komentārus nesniedza. Inaugurācijas komiteja apgalvo, ka tās finanses pārbaudījuši neatkarīgie auditori un ka visi līdzekļi tikuši izlietoti likumīgi.

Inaugurācijas komitejas ziedojumus var pieņemt neierobežotā apmērā. Trampa inaugurācijas komitejai tika saziedoti 107 miljoni dolāru - vēsturiski lielākais ziedojumu apmērs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu