Policija Rīgā pastiprināti kontrolēs ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
RPP. Ilustratīvs attēls
RPP. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Makare / LETA

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību galvaspilsētā, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) ceturtdien Civilās aizsardzības komisijas sēdē uzdevis pašvaldības atbildīgajiem dienestiem un iestādēm pastiprināti kontrolēt ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu ievērošanu, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā paredz Ministru kabineta lēmums, no 3.decembra visā Latvijā ikvienam ikdienas gaitās jāievēro 2+2 princips - divi metri, divi cilvēki. Tāpēc Rīgas pašvaldības policijai (RPP) uzdots pastiprināti kontrolēt pulcēšanos publiskās vietās. RPP arī sekos līdzi, lai tirdzniecības vietās neatļautos laika posmos netiktu tirgots alkohols un lai visā Rīgas teritorijā tiktu ievēroti ārkārtējās situācijas ierobežojošie noteikumi.

RPP arī uzdots pastiprināti uzraudzīt organizētu sapulču, piketu un gājienu norisi, lai tiktu ievēroti noteiktie pulcēšanās ierobežojumi - ne vairāk kā 25 cilvēki un tiktu ievērotas epidemioloģiskās prasības.

Iedzīvotāji, kuri pamanījuši ierobežojumu pārkāpumus, aicināti par to ziņot policijai pa tālruni 110 vai RPP mobilajā aplikācijā.

Jaunākās izmaiņas paredz, ka no 3.decembra bērnudārzos strādājošajiem visu laiku jānēsā maskas, bet no 4.janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolēniem, gan skolotājiem. 

Par masku lietošanas prasību izpildi atbildība būs jāuzņemas bērnudārzu vadītājiem un skolu direktoriem. Tāpat skolas direktori būs atbildīgi par to, ka interešu izglītības praktiskās daļas var notikt klātienē tikai individuāli un nenotiek koru un pūšaminstrumentu kolektīvu mēģinājumi.

Skolu direktoriem arī uzdots nodrošināt, lai netiktu pārkāpti ierobežojumi attiecībā uz sporta nodarbībām. Rīgas pašvaldības policijai pastiprināti kontrolēs stadionus pie skolām un rotaļu laukumus, kur nav apsardzes pakalpojums.

2+2 princips jāievēro arī darba vietās, tāpēc pašvaldības iestāžu vadītājiem uzdots nodrošināt šī principa ievērošanu vai arī organizēt darbu attālināti.

"Rīgas satiksmes" pārstāvji informēja, ka, saskaņā ar valdības lēmumu, no 7.decembra sabiedriskā transporta pārvadājumi jāorganizē tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 50% no tā ietilpības. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī jāmarķē sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu. Tā kā pasažieru skaita kontrole Rīgas sabiedriskajā transportā nav iespējama, jau tuvāko dienu laikā sabiedriskajā transportā būs marķētas sēdvietas.

Tāpat "Rīgas satiksme" kopā ar RPP turpinās kontrolēt, vai pasažieri lieto sejas maskas. Jaunākās izmaiņas noteikumos paredz, ka maskas jālieto visiem pasažieriem, tostarp bērniem no septiņu gadu vecuma.

Ja būs nepieciešamība, nākamnedēļ varētu lemt par pasākumiem pasažieru skaita samazināšanai, jo patlaban jau tiek izmantoti teju visi pieejamie sabiedriskie transportlīdzekļi un būtiska reisu skaita palielināšana nav iespējama.

Nākamā Civilās aizsardzības komisijas sēde paredzēta pirmdien, 7.decembrī, kad plānots izvērtēt, kā galvaspilsētā veicas ar ierobežojumu ievērošanu un lemt par nepieciešamo tālāko rīcību, balstoties uz epidemiologu ieteikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu