Toyota ieskicē gaidāmo SUV ar elektropiedziņu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toyota

Toyota, kas uzskatāma par hibrīdtehnoloģiju pionieri, sekojot tendencēm pasaules autobūvē, tuvā nākotnē izstrādās savu pirmo īsto elektroauto.   

Kamēr virknei autoražotāju klāstā jau ir elektromobiļi, Toyota stingri turas pie hibrīdtehnoloģijām un tikai tagad sāk sava 100% elektriskā automobiļa izstrādi. Pareizāk gan būtu teikt - elektrisko automobiļu platformas izstrādi, jo runa ir par platformu e-TNGA, kas tiek attīstīta sadarbībā ar Subaru un tuvākajos gados kalpos kā bāze ne vienam vien auto.   

Foto: Toyota

Līdzīgi kā Volkswagen un Kia modulārās platformas arī Toyota arhitektūra dos iespēju variēt ar topošo automobiļu garumu, platumu, augstumu un riteņu bāzi. Tas pats attiecas arī piedziņas tipu, jo e-TNGA paredz iespēju mašīnai būt ar priekšējo vai aizmugurējo, vai arī visu riteņu piedziņu. Tā kā arī uzstādāmo motoru un bateriju kombinācijas būs dažādas, uz jaunās platformas varēs radīt mašīnas ļoti plašam vajadzību spektram.

Foto: Toyota

Pateicoties jaunās platformas specifikai, Toyota varēs vienlaicīgi izstrādāt vairākus elektroauto. Pirmais nulles emisiju auto jau ir gatavs un patlaban tiek gatavots sērijveida ražošanai. Tas būs RAV4 izmēra auto globālajam tirgum, taču tiek veidots atbilstoši Eiropas patērētāju gaumei. Auto tiks ražot jaunā elektromobiļu rūpnīcā Japānā un, tā kā principiāli atšķirsies no RAV4, iegūs arī citu nosaukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu