Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Prostatas masažieris vīrieša labsajūtai un veselībai (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Prostatas vēzis Latvijā ir izplatītākā onkoloģiskā slimība vīriešiem. Arī labdabīga priekšdziedzera palielināšanās var novest pie bēdīgām sekām, kas izpaužas kā dažādas urinācijas komplikācijas. Tas viss, protams, ietekmē arī seksuālās dzīves kvalitāti. Labā ziņa ir tāda, ka ar prostatas veselību saistītās problēmas var būt ārstējamas vai pat ir iespējams no tām izvairīties, veicot veselības pārbaudes vēl pirms jebkādām sūdzībām. Ja pārbaudēs nav konstatēts akūts prostatīts, audzējs vai hemoroīdi, tad ir vērts savā ikdienas seksuālās dzīves rutīnā ieviest prostatas masāžu.

Prostata ir neliela izmēra (valrieksta lielumā) orgāns vīrietim, kas atrodas tieši zem urīnpūšļa, taisnās zarnas priekšpusē. Priekšdziedzera galvenā funkcija ir sēklas šķidruma produkcija un uzkrāšana.

Ignorējot nepieciešamību pievērst uzmanību prostatas izmeklējumiem, esam nokļuvuši pie ļoti bēdīgas vīriešu veselības statistikas – Latvijā gada laikā no prostatas vēža nomirst 400–300 pacientu. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka, piemēram, 2017. gadā prostatas vēzis diagnosticēts 1286 vīriešiem vecumā no 40 līdz 85+ gadiem. 

Prostatas vēzis sākuma stadijās attīstās lēni un gandrīz bez simptomiem. No slimības sākuma līdz pirmajiem simptomiem var paiet vairāki gadi. Šī iemesla dēļ lielākā daļa vīriešu tiem nepievērš pienācīgu uzmanību, tādēļ vislielākā uzmanība jāvelta tieši vēža atklāšanai agrīnajās stadijās. Ar gadiem šīs veselības pārbaudes ir jāveic obligāti, jo lielākajai daļai vīriešu gadu laikā izpaužas kāds no urīnceļu simptomiem, kas var liecināt par iespējamu prostatas veselības pasliktināšanos.

Kas jāzina par prostatas masāžu

Prostatas masāža ir ne tikai preventīvs pasākums, lai izvairītos no dažādām veselības komplikācijām, bet arī baudpilna aktivitāte, ja tā tiek veikta pareizi.

Vispatīkamāk un efektīvāk ir apvienot priekšdziedzera masāžu ar locekļa stimulāciju. Tādējādi orgasma laikā notiek ne tikai sēklas izšļākšanās, bet kopā ar to izdalās arī prostatas dziedzera sekrēts, kas mazina prostatas palielināšanās risku.

Priekšdziedzera stimulācija var arī veicināt potenci un uzlabot vīrieša seksuālo veiktspēju. Turklāt kulminācija, kas sasniegta ar prostatas stimulāciju, parasti ir spēcīgāka nekā ierastie orgasmi ar locekļa stimulēšanu.

Lai atrastu prostatu, var izmantot pirkstus. Lai nesatraumētu taisnās zarnas jutīgo gļotādu, vēlams lietot lateksa cimdus vai prezervatīvu, uzvelkot to uz pirksta. Šim nolūkam var izmantot arī seksa rotaļlietas, kas pēc formas un izmēra atgādina pirkstu ar izliektu galu.

Kas ir prostatas masažieris un kā to izmantot

Kad noskaidrots prostatas atrašanās dziļums, var izvēlēties kādu no specializētajiem prostatas masažieriem. Tie ar dažādām rotējošām vai viļņveida kustībām spēj perfekti veikt masāžu, ko var izbaudīt gan akta laikā, gan vienatnē, gan dušā, gan vannā. Prostatas masāžu var veikt arī ar straponu vai stikla dildo ar ieliektu galu.

Kā jau jebkuru anālo rotaļu kontekstā, arī šajā gadījumā ir jāizmanto labi daudz lubrikanta. Ja tiek izmantotas silikona rotaļlietas, tad jāizvēlas tikai lubrikanti uz ūdens bāzes. Klizmas veikšana nav obligāta, bet ir ieteicama, lai process ir baudāmāks un drošāks.

Ja masāžas laikā vīrietis jūt sāpes, tad process ir nekavējoties jāpārtrauc un jāpierakstās vizītē pie ārsta, jo sāpēs var kalpot kā indikators kādai no prostatas saslimšanām. Atcerieties, jo ātrāk slimība tiks diagnosticēta, jo vieglāka un īsāka būs tās ārstēšana!

Šeit var aplūkot prostatas masažieru piedāvājumu, izvēloties savai gaumei piemērotāko. Aicinām arī turpmāk sekot līdzi Baudas kalendāram, jo jau rīt stāstīsim, kas ir masturbatori – kā tos izvēlēties un izmantot.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu