Daugavpilī autovadītājs teju divu promiļu reibumā policistiem piedāvā 150 eiro kukuli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien kāds autovadītājs Daugavpilī, būdams teju divu promiļu reibumā, piedāvājis policijas darbiniekiem 150 eiro kukuli, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

VP otrdien pēc plkst.15 no Daugavpils Pilsētas pašvaldības policijas saņemta informācija, ka kāds transportlīdzekļa "Mazda 5" vadītājs Daugavpilī, Rīgas ielā, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Vīrietim veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā, kura uzrādīja, ka 1970.gadā dzimis vīrietis pie auto stūres ir sēdies 1,99 promiļu reibumā.

Lai netiktu sākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisku dzērienu iespaidā, vīrietis, atrodoties VP dienesta transportlīdzeklī, piedāvāja kukuli 150 eiro apmērā.

Vīrietim draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 323.panta 1.daļu. Par kukuļa došanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu