"Progresīvie" spriedīs par "Latvijas Attīstībai" biedru lēmumu pamest kopīgo frakciju Rīgas domē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāti Edmunds Cepurītis un Antoņina Ņenaševa piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā vēlēs Rīgas domes komiteju sastāvu.
Rīgas domes deputāti Edmunds Cepurītis un Antoņina Ņenaševa piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē, kurā vēlēs Rīgas domes komiteju sastāvu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "Progresīvie" valdē plānots izskatīt jautājumu par "Latvijas Attīstībai" biedru lēmumu pamest kopīgo frakciju Rīgas domē, aģentūru LETA informēja partijas "Progresīvie" valdes līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes deputāts Edmunds Cepurītis.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik frakcija koncentrēsies uz galveno uzdevumu - saglabāt stabilitāti saistībā ar pašvaldības budžeta pieņemšanu.

Cepurītis norādīja, ka līdz šim problēmu sadarboties koalīcijas deputātiem nav bijis.

"Mēs noteikti nevēlamies satricināt budžeta veidošanas procesu Rīgas domē," uzsvēra Cepurītis.

LETA jau ziņoja, ka sašķēlusies galvaspilsētas mēra Mārtiņa Staķa (APP) frakcija Rīgas domē, to pametot "Latvijas attīstībai" trīs deputātiem.

Šo frakciju veidoja trīs partiju pārstāvji - "Latvijas attīstībai", kustība "Par!", kuras pārstāvis ir Staķis, un "Progresīvie", kas veido skaitliski lielāko daļu no frakcijas. Kopumā tajā bija 18 deputāti.

No frakcijas aizgājuši "Latvijas attīstībai" biedri Viesturs Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Iveta Ratinīka.

Zeps jau publiski paudis, ka "Latvijas attīstībai" veidos savu frakciju Rīgas domē. "Esam aktīvi līdzrakstījuši Rīgas restarta programmu un turpināsim strādāt, lai to īstenotu," norādīja Zeps, uzsverot, ka joprojām atbalsta Rīgas mēru Staķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu