Arī sapulcē Brīvības laukumā sanākušie neievēro Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus (100)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pie Brīvības pieminekļa protestē pret Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem
Foto: Pie Brīvības pieminekļa protestē pret Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdienas pēcpusdienā sapulcē Brīvības pieminekļa laukumā pulcējušies daži simti cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Retajam no atnākušajiem ir sejas maska. Sanākuši gan jaunieši, gan ģimenes ar bērniem un seniori.

Policija arī šajā pasākumā atskaņo aicinājumu nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Daži iedzīvotāji iestājas pret ierobežojumiem tūrismam, citi prasa mainīt valdību. Sanākušajiem ir arī plakāti ar ministru fotoattēliem.

Šī ir ar 11.novembra krastmalā notiekošo pasākumu nesaistīta sapulce, ko rīko biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā. 

Pasākumā bija pieteikta 25 cilvēku dalība - pulcēt vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas dēļ patlaban ir aizliegts.

Kā sociālajos tīklos iepriekš norādīja viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs, protesta akcijā plānots pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu. Tiks pieprasīts atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un kompensācija 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.

Kā ziņots, 11.novembra krastmalā plkst.12 sākās un aizvien turpinās cita sapulce, kuru pieteica Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme. Kā tās mērķis norādīts iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu".

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākums kādā brīdī pulcēja ap 400 cilvēku, bet nu to palicis mazāk. Sapulce sākās plkst.12 un aizvien turpinās. Organizatori solījuši, ka tā notiks līdz plkst.23.

Daļa cilvēku atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelieto. Likumsargi cenšas iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības. Tāpat likumsargi izveidojuši sava veida ķēdi starp sanākušajiem un ceļa braucamo daļu.

Valsts policijā skaidroja, ka 11.novembra krastmalā notiekošajā sapulcē policija, izmantojot tehniskus līdzekļus, fiksē un identificē personas, kuras pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus.

Policijā uzsvēra, ka tā strādā notikuma vietā pēc iepriekš izstrādāta plāna.

Policijā arī apliecināja, ka piketā 11.novembra krastmalā aizturētas vairākas personas.

Pasākumu pieteica Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, kamēr pats klubs iepriekš vēstīja, ka nolēmis norobežoties no Ulmes vārdā vienpersoniski izplatītā aicinājuma piedalīties šajā sapulcē, uzsverot, ka jebkādi aicinājumi neievērot valstī noteiktos pandēmijas ierobežojumus nav atbalstāmi.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu