Krievija plāno būtiski ierobežot sieviešu tiesības veikt abortus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas veselības ministrija plānojot būtiski ierobežot sieviešu tiesības veikt abortus, paziņojusi Krievijas Valsts domes deputāte Oksana Puškina. 

Deputāte apgalvo, kā šādi ierobežojumi iekļauti Krievijas Veselības ministrijas rīkojuma projektā attiecībā uz grūtniecības pārtraukšanas medicīniskajiem rādītājiem, ziņo Krievijas medijs RBK. 

Puškina uzskata, ka ministrijas dokuments ietver plānus ierobežot abortu veikšanu embrija patoloģiju gadījumos. 

“Tas ir Polijas ceļš, mēs zinām, kurp tas ved,” norādīja Puškina. 

Veselības ministrijas dokuments publiskots 9.decembrī. Tajā teikts, ka paredzēts pārskatīt to slimību un patoloģiju sarakstu, kuru gadījumā pieļaujama aborta veikšana. Dokuments šobrīd nodots sabiedriskajai apspriešanai. 

Deputāte pauž viedokli, ka ministrijas dokuments esot “biopolitika” - valsts iejaukšanās pilsoņu bioloģiskajā dzīvē. 

Šobrīd Krievijā  abortu pēc sievietes pēc pašu vēlēšanās drīkst veikt abortu līdz grūtniecības 12 nedēļai. Savukārt pēc 12 grūtniecības nedēļas aborta veikšana ir pieļaujama, tikai ņemot vērā medicīniskus vai īpašus sociālus apsvērumus.

Kā ziņots, Polijas Konstitucionālā tiesa 22.oktobrī atzina, ka abortu veikšana nemaināmu, iedzimtu embrija defektu, arī Dauna sindroma un nāvējošu slimību dēļ ir nelikumīga, jo konstitūcija aizsargā katra indivīda dzīvību. Tiesas lēmums ir faktisks abortu aizliegums, jo tiesas noraidītais nosacījums ir pamatojums gandrīz visiem legālajiem abortiem Polijā.  

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu