Jelgavā pārgalvīgam driftētājam piespriež naudas sodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirmdien Jelgavā BMW vadītājam par apzinātu sānslīdes radīšanu piespriests 180 eiro sods, bet kopuma Zemgalē par agresīvu braukšanu sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jelgavā likumsargi noformēja ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokolu 2002.gadā dzimušam jaunietim par to, ka viņš Sporta ielas stāvlaukumā, vadot automašīnu "Audi A4", apzināti veidoja sānslīdi, kā rezultātā uzbrauca soliņam, to bojājot.

Trīs stundas vēlāk to pašu stāvlaukumu Jelgavā par nelikumīgu izklaides vietu izvēlējās 1996.gadā dzimis jaunietis, kurš par agresīvu braukšanu ar "BMW 330" nopelnīja administratīvo sodu 180 eiro apmērā.

Arī Tukumā, Zemītes ielas stāvlaukumā, 2002.gadā dzimis jaunietis ar BMW 316 veica apzinātus sānslīdes manevrus. Savukārt Tukuma novada Slampes pagastā, Slampes ciema stāvlaukumā, 2001.gadā dzimis jaunietis, izpildot apzinātus sānslīdes manevrus, centās "nosvilināt" "Opel Vectra Caravan" ziemas riepas. Policijā tika pieņemts lēmums par abu jauniešu saukšanu pie atbildības administratīvā pārkāpuma lietā.

Likumsargi uzsver, ka apzināti radītas sānslīdes bojā automašīnas ziemas riepas, kā arī rada pastiprinātu slodzi visai automašīnai, piemēram, bojājot rokas bremzi. Turklāt, intensīvi slidinoties ar automašīnu, riepas zaudē savas īpašības, tālāku braukšanu pa koplietošanas ceļiem padarot jo sevišķi bīstamu. Vienīgais izņēmums, kad ir pieļaujama kontrolēta sānslīde, ir sporta pasākumu un izklaides paraugdemonstrējumu laikā, kad to izpilda pieredzējuši autovadītāji.

Tāpat policija atgādina, ka apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme, ir bīstama, jo tā apdraud ne tikai pašu autovadītāju, kurš riskē ietriekties kādā kokā vai ceļa nožogojumā, bet arī citus satiksmes dalībniekus un gājējus. Par šādu agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam var tikt piemērots naudas sods no 70 līdz 280 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu