Rīgas dome nolemj iestāties Pierīgas pašvaldību apvienībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome šodien atbalstīja galvaspilsētas iestāšanos biedrībā "Pierīgas pašvaldību apvienība".

Rīgas pašvaldību šajā biedrībā pārstāvēs galvaspilsētas vicemērs Edvards Smiltēns (NA/LRA).

Smiltēns norāda, ka Rīgas iestāšanās biedrībā sekmēs galvaspilsētas sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām un būs iespējams labāk risināt Rīgas aglomerācijas jautājumus.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja "Pierīgas pašvaldību apvienības" valdes priekšsēdētājs, Ādažu mērs Māris Sprindžuks (LRA), darbošanās vienā organizācijā, ļautu vieglāk atrisināt dažādus jautājumus, kas skar Rīgas un Pierīgas pašvaldību attiecības, kā arī formulēt kopīgu nostāju sarunās ar valdību.

Organizācija, kuru varētu pārdēvēt, piemēram, par "Rīgas metropoles apvienību" būtu jauna platforma, kas palīdzētu identificēt kopīgās un atšķirīgās intereses. 

Sprindžuks ir pārliecināts, ka galvaspilsētai un Pierīgai ir ļoti daudz kopīgu interešu, kas skar finanšu izlīdzināšanu, jauno reģionu veidošanu, mobilitāti, izglītības procesa organizēšanu un daudzas citas. 

Kopā ar Rīgu Pierīgas pašvaldības iegūtu lielāku ietekmi sarunās ar valdību un spējā ietekmēt politiskos procesus, kas savukārt, ļautu atrisināt tās problēmas, kuru risinājumi šobrīd ir iestrēguši.

Organizācijas vadītājs norādīja, ka šajā apvienībā, viņaprāt, ir jāuzaicina piedalīties arī Sigulda un Jūrmala.

Pierīgas pašvaldību apvienība uz brīvprātības principiem apvieno 13 pašvaldības, kuru administratīvā teritorija atrodas Rīgas plānošanas reģionā.

Biedrība dibināta 2015.gadā. Tās mērķi ir īstenot Pierīgas pašvaldību tiesisko interešu aizsardzību, veicināt Pierīgas pašvaldību savstarpējo sadarbību, veicināt Pierīgas pašvaldību sadarbību ar Latvijas, starptautiskajām un citu valstu institūcijām un organizācijām un veicināt Pierīgas pašvaldību ekonomisko un sociālo attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu