Pārāk dārgi: Rīgas skolēni vairs nevarēs ar e-karti maksāt par pusdienām (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/

Rīgas skolēni no nākamā gada ar e-karti vairs nevarēs skolās norēķināties par pusdienām vai saņemt brīvpusdienas, trešdien lēma Rīgas domes deputāti.

Līdz šim kā virtuāls naudas maks skolēniem kalpoja personalizētā e-karte, ko nodrošināja "Rīgas satiksme". Tās īpašumā esošie termināļi skolu ēdnīcās ļāva pusdienošanas procesu padarīt ātrāku un vieglāku.

Lēmumu pārtraukt esošo kārtību Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš skaidroja, ka Covid-19 dēļ skolās ēdināšana ir mainījusies un daudzi mācās attālināti, tādēļ pašvaldība no šī maksas pakalpojuma izlēmusi atteikties, lai ieekonomētu pašvaldības naudu. Pašvaldība par termināla pakalpojumiem šogad "Rīgas satiksmei" samaksājusi nepilnus 285 000 eiro.

Krastiņš norādīja, ka skolēnu e-karte patlaban nav lietderīgi izmantota. Tā ir funkcija, kas ir saistīta ar pusdienu uzskaiti. Prakse rāda, ka šo procesu var izdarīt efektīvāk un ērtāk, atsakoties no šīs funkcionalitātes. Šāds lēmums ir nepieciešams, lai varētu arī nākamajā gadā ietaupīt izdevumus par e-kartes izmantošanu skolās, sacīja Krastiņš.

Pašvaldība uzsver, ka pārējās skolēna e-kartes funkcijas tiks saglabātas, proti, tā arī turpmāk tiks izmantota kā braukšanas tiesību apliecinošs dokuments pašvaldības sabiedriskajā transportā un skolēna statusu un personas identitāti apliecinošs dokuments.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu