Video ⟩ Policijas video parāda, cik neredzams ir gājējs bez atstarotājiem (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tumšā laikā uz neapgaismota ceļa gājēji ir neredzami
Tumšā laikā uz neapgaismota ceļa gājēji ir neredzami Foto: Facebook/Valsts Policija

Šis ir gada tumšākais laiks, kad gājējiem un velosipēdistiem ir pastiprināti jārūpējas, lai viņi būtu pamanāmi citu satiksmes dalībnieku skatienam un  nesaplūstu ar tumsu.

Šādu nemanāmo gājēju sastapa arī policijas ekipāža. Šim gājējam paveicās, ka viņa ceļā nepagadījās kāds autobraucējs, kurš, iespējams, varētu nepaspēt viņu laicīgi ieraudzīt. Šoreiz viņš vien tika pie pamācībām un vestes, lai ceļu pa tumšajām ielām varētu turpināt droši un būtu pamanāms.

Viena no kļūdām, ko pieļauj mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki, – uzskata, ka viņi uz ceļa ir redzami jebkurā situācijā un jebkurā diennakts laikā.

Tomēr tā nav, pat ja gājējs vai velosipēdists redz apkārtējos satiksmes dalībniekus, tas nenozīmē, ka autovadītājs to pamanīs. Tādēļ atgādinām, ka gan ārpus apdzīvotām vietām, gan pilsētvidē gājējiem un velosipēdistiem ir noteikti jārūpējas par savu redzamību!

Dažkārt arī uz apgaismota ceļa autovadītājiem var būt grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošo elementu izmantošana jau laicīgi liek manīt, ka ceļu satiksmē piedalās gājējs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu