Skaistumkopšanas speciālistu asociācija: nozares pārstāvji ierobežojumus varētu neievērot

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
manikīrs
manikīrs Foto: depositphotos.com

Pie esošā atbalsta patentmaksātājiem valdībai nevajadzētu sagaidīt solidaritāti no skaistumkopšanas nozares, pauda Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte.

Viņa norādīja, ka patentmaksātāji skaistumkopšanas nozarē par novembri maksājumus saņēmuši, tomēr tas bijis neliels un nespēj kompensēt telpu izmaksas, nerunājot par dzīvošanas izmaksām.

Ulberte prognozē, ka līdz ar jaunajiem ierobežojumiem, kas skaistumkopšanas nozares speciālistiem, tostarp arī frizieriem, periodā no 21.decembra līdz 11.janvārim liedz strādāt, nozares pārstāvji varētu šos ierobežojumus neievērot. "Cilvēkiem ir pilni pieraksti, pati personīgi paredzu, ka viņi turpinās strādāt arī pēc pirmdienas, jo nav citu variantu," sacīja Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, 21.decembra, līdz 11.janvārim Latvijā būs aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi un dzinējmedības, paredz ceturtdien valdībā atbalstītie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. 

No valdības lēmuma izriet, ka turpmākās trīs nedēļas skaistumkopšanas nozare nedrīkstēs strādāt, tostarp nevarēs sniegt frizieru pakalpojumus.

Veselības ministrijā skaidroja, ka šie pakalpojumi ierobežoti, vērtējot vairākus aspektus, piemēram, vai pakalpojumu sniedz ilgāk par 15 minūtēm (kopā ar laiku uzgaidāmajā telpā), vai ir tiešs cilvēku kontakts pakalpojumu sniegšanas laikā, vai ir iespējams lietot sejas masku (piemēram, pie kosmetologa un fotosesijās tās nelieto), lielāko uzsvaru liekot uz kritēriju, vai bez šī pakalpojuma cilvēks var iztikt trīs nedēļas.

"Mērķis ir samazināt cilvēku skaitu, ko ikdienā satiekam," piebilda ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu