Austrijā no 26.decembra tiks ieviests karantīnas režīms (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijā no 26.decembra līdz 24.janvārim būs spēkā karantīnas režīms, kas būs jau trešais kopš pandēmijas sākuma, piektdien paziņojis Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

Taču cilvēkiem, kas piedalīsies masu testēšanā, kas plānota no 15.janvāra līdz 17.janvārim, būs atļauta lielāka brīvība, piemēram, viņi varēs apmeklēt kultūras pasākumus un restorānus, paziņoja Kurcs.

Pirmajās trīs karantīnas režīma nedēļās tiks slēgti visi veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, un tiks slēgtas arī frizētavas un citi pakalpojumi, kuros nav iespējams izvairīties no tuva kontakta.

Tomēr no 18.janvāra veikali un restorāni atkal varēs atsākt darbu un apkalpot tos cilvēkus, kuriem Covid-19 tests bijis negatīvs.

18.janvārī arī plānots atsākt mācības skolās klātienē.

Cilvēkiem, kas nepiedalīsies masveida testēšanā, veikalos, darbā un citās vietās būs jāvalkā FFP2 klases maskas, bet pārējiem pietiks ar parastu sejas aizsegu.

Kopš Austrijā šomēnes beidzās iepriekšējais karantīnas režīms jauno Covid-19 gadījumu skaits dienā lielākoties saglabājies robežās no 2000 līdz 3000, bet valdība norādīja, ka tās mērķis ir samazināt šo skaitu zem 1000.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu