Feldmans: Atkārtoti piedāvāsim koalīcijai vienoties par vienu kandidātu ST tiesneša amatam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) atkārtoti piedāvās koalīcijai vienoties par vienu kandidātu Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam, aģentūrai LETA pauda JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Politiķis arī pieļāva, ka JKP tas pat nebūs jāpiedāvā, jo arī citi partneri vēlēsies rast šādu risinājumu. Partija jau iepriekš rosināja panākt vienošanos par vienu kandidātu, bet koalīcijā nevienam nebija vēlme vienoties ar kādu citu valdību veidojošo partiju par kopīgu pretendentu, skaidroja Feldmans.

Jaunā konservatīvā partija uzskata, ka jau no procesa sākuma bija jārīkojas līdzīgi kā Valsts prezidenta vēlēšanās, kad koalīcija vienojās par vienu kandidātu. Šāds lēmums arī izslēgtu nepieciešamību kādai koalīcijas partijai rīkoties kopā ar opozīcijas spēkiem, pauda politiķis. Viņš norādīja, ka nepieciešams atrast profesionālu kandidātu, kurš sekmīgi spēs iziet cauri Tieslietu padomes un parlamenta Juridiskās komisijas vērtēšanas sietam.

JKP pirmdien balsoja disciplinēti un taktiski un politisko spēku neizbrīna, ka ST tiesneša vēlēšanas beidzās bez rezultāta, akcentēja frakcijas vadītāja vietnieks. Vaicāts, kāpēc partijas deputāti balsoja pret vienīgo palikušo kandidāti Inesi Nikuļcevu, Feldmans norādīja, ka deputāti neredzēja kopīgu vērtību virzību ar kandidāti, kā arī iepriekš bija izskanējusi pietiekoši daudz informācijas, kas radīja dažādus jautājumus.

Savukārt tas, ka "Attīstībai/Par!", "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienība un pāris "KPV LV" deputāti nobalsoja par Nikuļcevu, nebija pārsteigums, piebilda JKP frakcijas vadītāja vietnieks.

Kā ziņots, "Attīstībai/Par!" izvirzītā kandidāte Nikuļceva pirmdien Saeimas balsojumos tika vistālāk un kā vienīgā no pretendentiem piedalījās vēlēšanu pēdējā kārtā. Pēdējā balsojumā Nikuļceva saņēma 47 balsis, savukārt ST tiesneša ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 balss.

Saeimas Prezidijam un Frakciju padomei būs jānosaka termiņš ST tiesneša amata kandidatūru izvirzīšanai jaunām vēlēšanām.

Pirmdien notikušajām vēlēšanām bija izvirzīti arī četri citi kandidāti, kuri vēlēšanu iepriekšējās kārtās saņēma mazāku deputātu atbalstu nekā Nikuļceva, tāpēc līdz balsojuma pēdējai kārtai netika. Kandidāti bija "Jaunās Vienotības" virzītā Inese Lībiņa-Egnere (JV), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izvirzītais Ringolds Balodis, "KPV LV" pieteiktā Inese Druviete un Zaļo un zemnieku savienības virzītais Gunārs Kūtris (ZZS).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu