Drošā distancē iepriecināti un apdāvināti teju 450 mazie BKUS pacienti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku vecītis iepriecina Bērnu slimnīcas mazos pacientus
Ziemassvētku vecītis iepriecina Bērnu slimnīcas mazos pacientus Foto: Bērnu klīniskās universitātes slimnīca

Ievērojot visstingrākos drošības un distancēšanās ierobežojumus, vakar, 22. decembrī, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Torņakalna un Gaiļezera novietnēs viesojies Ziemassvētku vecītis, TVNET pastāstīja Bērnu slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle

Kopā ar palīgiem viņš nogādāja īpašas dāvanas teju 450 mazajiem pacientiem un sniedza atraktīvu muzikālu priekšnesumu, drošā distancē iepriecinot un uzburot pasakas sajūtu bērniem, kuriem šis svētku laiks būs jāpavada slimnīcā.

Jau agrā rītā Ziemassvētku vecītis kopā ar jautro sniegavīru Olafu un Ziemeļbriedi ieradās slimnīcas teritorijā katrs ar savu svētku transportlīdzekli un, sniedzot muzikālus priekšnesumus, iepriecināja mazos pacientus, kas notiekošo jampadraci vēroja caur savu palātu un slimnīcas gaiteņu logiem. Īpaši sagatavotās dāvanas, par kurām parūpējās mazumtirdzniecības tīkls “Maxima Latvija”, bērni saņēma ar slimnīcas personāla starpniecību.

“Ģimenes un bērni, kuriem Ziemassvētku gaidīšanas laiks jāpavada slimnīcā, jo īpaši izjūt skumjas un ilgas pēc mājām. Tāpēc ļoti svarīgi viņus iepriecināt un radīt sajūtu, ka svētki nav jāatceļ slimības dēļ.

Ziemassvētku vecīša vizīte, pārsteigumi un negaidītas dāvanas stiprina bērnu un viņu vecāku ticību brīnumiem, dod spēku turpināt cīnīties un rast iemeslus priekam,

kas šogad ir īpaši svarīgi Covid-19 izraisīto stingro ierobežojumu un sarežģītās ekonomiskās situācijas dēļ. Sirsnīgs paldies mūsu Ziemassvētku vecītim – “Maxima Latvija” – par ilggadējo sadarbību un svētku sajūtas uzburšanu,” pastāstīja Zaldāte-Rozentāle.

“Šis gads bijis negaidītiem pārbaudījumiem un izaicinājumiem pilns, tāpēc vēl jo svarīgāk ir atrast brīdi iepriecināt vienam otru. Ikviens bērns tic Ziemassvētku brīnumam un katru gadu ar nepacietību gaida Salavecīti, tādēļ esam patiesi priecīgi un pateicīgi par iespēju jau ceturto gadu pēc kārtas dāvināt svētku brīžus bērniem, kuri nevarēs svinēt kopā ar ģimeni mājās. Mēs arī turpmāk apņemamies piepildīt bērnu sapņus, kopīgiem spēkiem ar BKUS gadājot par mazo pacientu un viņu ģimeņu pašsajūtu un labklājību,” piebilda Jānis Beseris, „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu