Arī Bērnu slimnīcā sākta vakcinācija pret Covid-19 (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA/Scanpix

Otrdien pret Covid-19 vakcinējot vēl ap 60 darbinieku, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca būs izlietojusi visu šonedēļ saņemto vakcīnu apjomu, pastāstīja slimnīcas pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

Kā vēstīts, balstoties uz cilvēku sarakstu, kuri vēlas vakcinēties, slimnīcām ir pašām jāveic pasūtījumi Slimību profilakses un kontroles centram, konkrēti pasakot, cik cilvēkus plānots vakcinēt nākamajā nedēļā.

"Lai veiksmīgi ievērotu visus pārvadāšanas un uzglabāšanas noteikumus", vakcināciju iestādē turpinās 4.janvārī, paziņojuma medijiem norāda slimnīca.

Lūgta precizēt, kādēļ vakcinācija turpināsies tikai pirmdien, Zaldāte-Rozentāle aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds bijis plāns jau pašā sākumā, jo slimnīcu uztrauc, ka svētku periodā radīsies vakcīnu zudumi, tā kā, piemēram, daļa mediķu jau ir saplānojuši savas gaitas šīm brīvdienām. Savukārt vakcīnu pēc nogādāšanas slimnīcā jāiztērē piecu dienu laikā.

Viņa teica, ka slimnīca jau iepriekš plānoja, ka divās dienās savakcinēs tieši tik daudz cilvēku, cik patlaban ir plānots, izlietojot visu šonedēļ saņemto vakcīnu kravu.

Viņa vēlreiz uzsvēra, ka slimnīcas mērķis tādējādi ir izvairīties no vakcīnu devu zudumiem. "Tā ir milzīga atbildība, lai katra vakcīna sasniegtu savu mērķi," uzsvēra Zaldāte-Rozentāle, piebilstot, ka pirmdien slimnīca vakcinēšanu jau turpinās ar lielāku jaudu. Pēc viņas teiktā, pieteikumu skaits vakcinācijai no slimnīcas darbiniekiem un arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā strādājošajiem arvien aug, bet tāpat ir mazāks nekā citās universitātes slimnīcās.

Paziņojumā medijiem slimnīca norāda, ka šobrīd tajā darbojas divi vakcinācijas pret Covid-19 kabineti. Pēc viņas paustā, pirmajā vakcinācijas dienā vakcīnas saņēma 40 ārstniecības un aprūpes darbinieki. Paredzēts, ka šodienas laikā vakcīnu saņems vēl 60 Bērnu slimnīcas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā strādājošie.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols pauda ka kolektīvs bija piesardzīgs savās gaidās un rēķinājās, ka vakcināciju Latvijā sāks, ātrākais, janvārī. Tāpat viņš uzsvēra, ka šis bija ļoti gaidīts notikums, un pirmdienas laikā satraukumu par atbildīgo brīdi pirmo vakcīnu veiksmīgai procesa nodrošināšanai nomainīja kolēģu prieks par vakcīnas saņemšanu.

"Lai arī citviet pasaulē vakcinācijas sākšana ir svinēta daudz vērienīgāk un mēs esam bijuši pragmatiskāki, es varu apliecināt, ka arī mūsu slimnīcā valda pacilāts noskaņojums un cerības par pandēmijas apsīkumu tuvākajā nākotnē, dodot ilgi gaidīto atelpu pēc smagā darba teju gada garumā," atzīmēja Ābols.

Jau ziņots, ka vairākās slimnīcās pirmdien sākta personāla vakcinācija pret Covid-19. Tās ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca.

Pirmajā dienā pret Covid-19 vakcinēti vairāk nekā 500 mediķi - gan ārsti, gan māsas, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Balstoties uz cilvēku sarakstu, kuri vēlas vakcinēties, slimnīcām ir jāveic pasūtījumi Slimību profilakses un kontroles centram, konkrēti pasakot, cik cilvēkus plānots vakcinēt nākamajā nedēļā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu