Vai komandantstundas laikā drīkst izvest ārā suni? (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns. Ilustratīvs attēls.
Suns. Ilustratīvs attēls. Foto: Nicky J Graham/Shutterstock

Šovakar, 30. decembrī, Latvijā tiks ieviesta komandantstunda, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā, kā arī nākamās nedēļas nogalē. 

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā jau no šī vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8.janvārī un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Vairāki TVNET lasītāji, kuri ir suņu īpašnieki, uzdevuši jautājumu, vai šajā laikā drīkst izvest ārā suņus. Valsts policija skaidro, ka suņus komandantstundas laikā drīkst izvest ārā, ja ir absolūta nepieciešama, un tas jādara maksimāli ātri, kā arī tuvu dzīvesvietai. 

Suni ārā drīkst vest tikai viens cilvēks, un tam nav nepieciešams aizpildīt pašapliecināšanās anketu.

Citos gadījumos dzīvesvietas atstāšana šajā laikā pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos. Atstājot dzīvesvietu, līdzi jābūt pašapliecinājumam, kurā norāda personas datus, dzīvesvietas adresi, pārvietošanās iemeslu un pārvietošanās galamērķi. Ikvienam iedzīvotājam ir pienākums ņemt līdzi arī pasi vai ID karti.

Pārvietošanās ierobežojumi noteiktajās nakts stundās neattieksies uz personām, kuras dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās vai veic darba vai dienesta pienākumus. Tāpat šī prasība neattieksies uz pārvietošanos, kas nepieciešama ārstniecības pakalpojumu saņemšanai vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpei, vai diennakts aptiekas apmeklējumam.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka komandantstunda jeb "brīvdienu mājsēde" tiks ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties.

"Mājsēdes laikā mēs visi atrodamies mājās. Punkts. Mēs neejam ciemoties, mēs nerīkojam balles, mēs paliekam savā mājsaimniecībā," sacīja premjers.

Kariņš pauda nožēlu, ka paveiktais Covid-19 izplatības ierobežošanā nav pietiekams un situācija neuzlabojas. Premjers norādīja uz jaunāko statistiku, kas liecina, ka pēdējo septiņu dienu laikā no Covid-19 vidēji dienā mirst 17 cilvēki.

"Tie ir 17 cilvēki, kuri neatgriezīsies mājās, kuri ir zaudējums savām ģimenēm, draugiem, tuviniekiem un valstij kopumā. Tās ir 17 traģēdijas, kuras ir jānovērš, lai tas neturpinātos," uzsvēra Ministru prezidents.

Pašlaik nav plānots ierobežot pārvietošanās iespējas pa dienu.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu