Sprādzienā Somālijā gājuši bojā pieci cilvēki

LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotā eksplozijā Somālijā sestdien gājuši bojā pieci cilvēki, tai skaitā divi Turcijas pilsoņi, paziņojis Turcijas veselības ministrs Fahretins Kodža.

Viņš nav minējis, kas ir pārējie upuri, bet norādījis, ka sprādzienā ievainoti 14 cilvēki, kuru skaitā ir trīs Turcijas pilsoņi. Tikmēr Somālijas policija norāda, ka bojāgājušo skaitā ierēķināts pats spridzinātājs, kā arī divi Somālijas drošības spēku pārstāvji.

Atbildību par notikušo uzņēmies radikālo islāmistu grupējums "Al Shabab", kas saistīts ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu "Al Qaeda" un arī iepriekš rīkojis uzbrukumus Turcijas pilsoņiem Somālijā.

Šai reizē sprādziens nograndis netālu no Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo, vietā, kur ceļu būves projektā strādā turku inženieri un būvstrādnieki, un 15 kilometrus no Turcijas lielākās militārās bāzes ārzemēs.

Turcija apmāca Somālijas armiju, palīdz tai ar ekipējumu un darbojas arī veselības aprūpes un izglītības jomā. Kā liecina Turcijas Ārlietu ministrijas interneta vietnes informācija, Turcijas investīcijas Somālijā mērojamas aptuveni 88 miljonos eiro un galvaspilsētā Mogadīšo Turcijai ir lielākais vēstniecības komplekss ārvalstīs. Turcijas kompānijas pārvalda arī Mogadīšo starptautisko lidostu un jūras ostu.

Savukārt "Al Shabab" Turciju uzlūko kā iebrucēju Somālijā.

Uzbrukums sestdien noticis dažas stundas pēc tam, kad Somālijas valdības pārstāvis paziņojis par aviācijas triecienu grupējuma radiostudijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu