Ekspluatācijā nodots skeitparks Saldū

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skrituļdēlis
Skrituļdēlis Foto: Pixabay

Pagājušā gada beigās Saldū ekspluatācijā nodots skeitparks, kas izmaksājis 300 412 eiro, informēja Saldus novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

Skeitparka būvniecība finansēta no "Interreg" Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas 82 006 eiro, kā arī pašvaldības budžeta - 218 406 eiro.

Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Zīrups (LZS) norāda, ka jaunais skeitparks ir modernākais alternatīvo sporta veidu komplekss Baltijā. Tas atrodas Saldus pilsētas centrā - Jelgavas ielā 6.

Jaunā sporta kompleksa kopējā platība ir 3200 kvadrātmetri (m2), kas sevī ietver 800 m2 plašu koka skeitparku, 450 m2 plašu betona skeitparku, kā arī 250 m2 asfalta velotrasi.

"Saldū ir radīta un labiekārtota vēl viena vieta, kur iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pavadīt brīvo laiku, kā arī jauniešiem būs iespēja apgūt alternatīvos sporta veidus," sacīja Zīrups.

Projekta vadītāja Marita Melvere pastāstīja, ka kompleksa projektēšanas darbus un būvniecību īstenoja SIA "City Playgrounds".

Uzņēmuma SIA "City Playgrounds" valdes loceklis Mārtiņš Sleja norādīja, ka Saldū esošais komplekss sevī ietver visu nepieciešamo nopietniem treniņiem visdažādāko skeitparku sporta veidu pārstāvjiem. Komplekss ir atbilstoša vieta, kur trenēties nākotnes olimpiešiem tādos sporta veidos kā BMX frīstails un skeitbords.

Šie sporta veidi jau iekļauti Olimpisko spēļu oficiālajā programmā un gaida savu debiju 2021.gada olimpiādē Tokijā, Japānā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "City Playgrounds" apgrozījums 2019.gadā bija 3 034 464 eiro, peļņa - 516 064 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu