Krievijas hakeru uzbrukums ASV bija daudz apjomīgāks par iepriekš uzskatīto (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ar Krievijas specdienestiem saistītu hakeru uzbrukums šogad skāra vairāk nekā 250 ASV valsts iestāžu un uzņēmumu - tas ir sešas reizes vairāk par sākotnēji uzskatīto, vēsta ASV laikraksts “The New York Times”. 

Pagājušā gada decembrī kļuva zināms par kiberuzbrukumu ASV federālajām institūcijām un korporācijām, kas turpinājies vismaz kopš pagājušā gada pavasara. Starp uzbrukumā cietušajām iestādēm bija ASV Finanšu ministrija, Valsts departaments, Tirdzniecības ministrija, Enerģētikas ministrija un Pentagons. 

Aizdomās par uzbrukumu sarīkošanu tika turēts hakeru grupējums “Cozy Bear”, kas saistīts ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestu. 

Sākotnēji tika uzskatīts, ka hakeri uzbrukuši vairākiem desmitiem valsts institūciju un uzņēmumu. Saskaņā ar ASV tehnoloģiju uzņēmuma “Microsoft” datiem uz decembra vidu, no kiberuzbrukuma cietušas kopumā 40 organizācijas. 

Tomēr pēc tam, kad “Microsoft” un tehnoloģiju uzņēmums “Amazon” veica savas izmeklēšanas, cietušo saraksts būtiski palielinājies, ASV medija vēstīto citā Krievijas tīmekļa vietne “Meduza”. 

Kā ziņots, Marta uzbrukums Teksasas IT uzņēmuma "SolarWinds" radītajai datorprogrammai, kurā hakeri bija uzinstalējuši ļaunatūru, turpinājās vairākus mēnešus, līdz to atklāja kiberdrošības uzņēmums "FireEye".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu