Prezidents izprot veselības ministres demisijas pieprasījumu; uzsver vakcinācijas plāna nozīmi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts prezidents Egils Levits pauž izpratni par pamatojumu, kāpēc Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei, kā arī uzsver vakcinācijas plāna nozīmi, TVNET informēja prezidenta preses dienestā.  

“Pastāvīgi un rūpīgi sekojot līdzi situācijai, izprotu Ministru prezidenta lēmumu un tā pamatojumu pieprasīt veselības ministres demisiju. Uzskatu, ka pašreizējā situācija ir jāizmanto, lai veselības nozares vadībā aicinātu cilvēku ar izpratni par valsti kopumā un specifiski par veselības nozares uzdevumiem gan šajā krīzes situācijā, gan plašākā perspektīvā. Viņam jābūt cilvēkam ar vīziju un iniciatīvu," uzsver prezidents.

Pēc Levita domām, vissteidzīgākais, kas jādara nākamajam veselības ministram, ir sagatavot skaidru vakcinācijas plānu, kas paredz visīsākajā laikā – atkarībā tikai un vienīgi no vakcīnu piegādes Latvijā – nodrošināt lielākās iedzīvotāju daļas brīvprātīgu vakcināciju, lai dzīve pēc iespējas ātri atgrieztos normālās sliedēs.

Tāpat plānam jāparedz efektīvs mehānisms, tātad konkrētu uzdevumu un atbildības sistēma, kas nodrošinās tā izpildi.

Prezidents atgādina, ka arī vakar tikšanās laikā ar līdzšinējo veselības ministri uzsvēris, ka adekvātam, sabiedrībai pieņemamam vakcinācijas plānam skaidri jāuzrāda, cik dienās no konkrētās vakcīnas kravas piegādes dienas attiecīgais piegādātais daudzums tiks izlietots cilvēku vakcinēšanai.

"Uzskatu, ka, lai gan kopš rudens mēs savas līderpozīcijas Eiropā Covid-19 vīrusa apkarošanā esam zaudējuši, taču tagad mums ir iespēja vakcinācijas procesu organizēt tā, lai šīs līderpozīcijas atkal atgūtu," pauž Levits, izsakot pārliecību, ka, liekot valsts intereses pirmajā vietā, koalīcija Ministru prezidenta vadībā ir spējīga šo jautājumu ātri atrisināt.

Kā ziņots, ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/Par). Viņa ministres pienākumus pildīs līdz ceturtdienai, un Kariņš sagaida, ka Attīstībai/Par! izvirzīs jaunu ministra amata kandidātu, norādot, ka būtu gatavs akceptēt gan kādu no partijas rindām, gan kādu apolitisku speciālistu. 

Līdz jauna ministra atrašanai Kariņš par veselības ministra pienākumu izpildītāju iecēlis aizsardzības ministru Arti Pabriku, taču viņš paziņojis, ka no šī goda atsakās. Viņaprāt, veselības ministra pienākumi būtu jāuzņemas Kariņam pašam. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu