Kurš būs nākamais veselības ministrs? (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/TVNET

Kuluāros kā iespējamie kandidāti uz veselības ministra amatu tiek minēti "Attīstībai"/"Par!" (AP) Saeimas deputāti Andris Skride, Daniels Pavļuts un Ilmārs Dūrītis, taču politiskajā spēkā par šo jautājumu vēl tiks spriests.

Pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paziņojuma par neuzticības izteikšanu pašreizējai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) otrdienas vakarā notika viņas pārstāvētās partijas "Kustība ""Par!"" valdes sēde. Kā pastāstīja AP Saeimas deputāte Vita Anda Tērauda, šajā sēdē gan iespējamie veselības ministra amata kandidāti netika apspriesti.

"Politiskais spēks tuvākajā laikā sanāks uz sēdi, lai spriestu par iespējamajiem kandidātiem," sacīja Tērauda.

Tikmēr pašreizējā veselības ministre, AP valdes locekle Viņķele otrdienas vakarā Latvijas Televīzijai sacīja, ka politiskajam spēkam ir "jaudīgs kandidāts" uz veselības ministra amatu. Kandidāta vārdu gan politiķe neatklāja, taču norādīja, ka tas turpinās iesākto darbu un kursu, pieņemot zinātniskos apsvērumos un pierādījumos balstītus lēmumus.

"Esmu pārliecināta, ka šie uzsāktie darbi tiks turpināti un varbūt komunikācija premjeram būs tīkamāka, bet pieeja, ka mēs uz valdību virzām lēmumus, kas ir balstīti ekspertu ieteikumos, paliks nemainīga," norādīja Viņķele.

Viņa atturējās komentēt, vai "jaudīgais kandidāts" ir Saeimas deputāts, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Dūrītis.

Tikmēr pats Dūrītis aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban šis jautājums partijā nav nopietni apspriests un par jebkādu lēmumu vai iespējamo kandidatūru varēs runāt tikai turpmākajās dienās. Plašākus komentārus viņš pagaidām atteicās sniegt.

Kuluāros kā iespējamais kandidāts uz veselības ministra amatu neoficiāli minēts arī AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Pavļuts. Viņš pats, vaicāts, vai apsver iespēju kandidēt uz veselības ministra amatu, aģentūrai LETA konkrētu atbildi nesniedza. "Redzēs," īsi norādīja politiķis.

Kā viens no iespējamajiem Viņķeles amata pārņēmējiem tiek minēts arī praktizējošais ārsts un parlamentārietis Skride. Viņš aģentūrai LETA savu iespējamo kandidēšanu uz veselības ministra amatu otrdien nevēlējās komentēt, solot komentārus sniegt trešdien.

Aģentūrai LETA zināms, ka iepriekš, dalot amatus valdībās, veselības ministra postenim tikusi apsvērta arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājas Lienes Cipules kandidatūra. Viņa aģentūrai LETA otrdien norādīja, ka tagad nav uzrunāta šim amatam, bet vēlāk mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstīja, ka neplāno atstāt pašreizējo amatu.

"Vairāk nekā jebkad šajā krīzē ir vajadzīgs stabils un stiprs NMPD! Šo arī uzskatu par savu pašreizējo svarīgāko uzdevumu - turēt un vadīt stipru dienestu, kamēr politiķi dara politiku. Paldies par atzinīgajiem vārdiem, bet es ar pilnu atbildību palieku un palikšu savā vietā," tviterī ierakstīja Cipule.

Kā ziņots, Ministru prezidents otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei un atbilstoši koalīcijas sadarbības līgumam aicināja AP virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

Ņemot vērā koalīcijas līgumu, Kariņš informēja koalīcijas partnerus, ka šo ceturtdien, 7.janvārī, viņš parakstīs Viņķeles demisijas pieprasījumu.

AP pagaidām nesteidz piekrist Kariņam par veselības ministres demisiju un ir lūgusi 48 stundas laika pārdomām par premjera lēmumu.

Kariņš žurnālistiem paziņoja, ka Viņķele veselības ministres pienākumus pildīs līdz ceturtdienai, bet līdz jaunā ministra amatā stāšanās šīs nozares ministra pienākumus pildīšot aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks gan aģentūrai LETA teica, ka Kariņš ar viņu neesot apspriedies par plānu uzticēt viņam pildīt veselības ministra pienākumus. Politiķis šim pienākumam neesot gatavs un uzskata, ka pareizākais solis šajā situācijā ir Kariņam pašam uzņemties ministra pienākumu izpildītāja lomu. Tas premjeram ļaušot labāk koordinēt procesus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu