"Par!" veselības ministra amatam virza Pavļutu (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministra amatam partija "Kustība "Par!"" virza tās līderi, Saeimas deputātu Danielu Pavļutu, šodien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pavēstīja aizejošā veselības ministre Ilze Viņķele.

Šovakar notika politiskā spēka valdes sēde, kurā bija plānots diskutēt par radušos situāciju, premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) pieprasot veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisiju, kā arī izvērtēt iespējamos kandidātus drīzumā vakantajam amatam valdībā.

Iepriekš kuluāros kā iespējamie kandidāti uz šo posteni tika minēti arī Saeimas deputāti Ilmārs Dūrītis (AP) un Andris Skride (AP).

Pavļuts ir partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs. Kļūstot par ministru un uz laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā Saeimā varētu sākt strādāt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājies no partijas "Latvijas Attīstībai".

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par!"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

Kā ziņots, 5.janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7.janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP), taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu