VSAC direktors: darbinieka atlaišanas iemesls nebija viņa atteikums vakcinēties pret Covid-19 (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes, "jelgavasnovads.lv"

Par epidemioloģisko prasību neievērošanu atlaistais valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" filiāles darbinieks sociālajos tīklos izplata informāciju, ka viņa atbrīvošana no darba saistīta ar atteikumu vakcinēties pret Covid-19, aģentūrai LETA atzina VSAC direktors Kristaps Keišs.

Viņš apstiprināja, ka vienā no filiālēm bijis gadījums, kad darbinieks atteicies izmantot sejas aizsargmasku, cimdus un aizsargkombinezonu. Par epidemioloģisko prasību neievērošanu VSAC vadība saņēmusi ziņojumu no filiāles vadības, un saskaņā ar darba likumdošanu darbinieks no amata atbrīvots.

Keišs stāstīja, ka pēc atlaišanas darbinieks sācis izplatīt sociālajos tīklos viltus ziņas, norādot, ka ticis atlaists, jo nav piekritis vakcinēties pret Covid-19.

VSAC vadītājs apstiprināja, ka filiālēs tiešām veikta aptauja par darbinieku vēlmēm vakcinēties pret Covid-19 darba vietā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka šajā gadījumā atbrīvošana no darba saistīta tieši ar epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu.

Šorīt Latvijas Radio premjers Krišjānis Kariņš (JV) vērtēja, ka labklājības nozarei cīņā pret Covid-19 ir vairāki izaicinājumi, piemēram, ar dažiem darbiniekiem, kas atsakās lietot sejas maksas vai ievērot citas epidemioloģiskās prasības, tostarp kādā gadījumā Zemgalē šāds darbinieks atlaists.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu