Daļu Pils ielas Grobiņā pārdēvēs par Paula ielu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes / liepajniekiem.lv

Grobiņas novada domes deputāti atbalstījuši lēmumu daļu Pils ielas Grobiņā pārdēvēt par Paula ielu, informēja Grobiņas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pastore.

Ielas daļas pārdēvēšanai ir vairāki iemesli. Pirmkārt, tas būs pagodinājums arhitektam Maksam Paulam Berči, kura projektētā kādreizējā Grobiņas apriņķa pārvaldes ēka Lielā ielā 54, kur pašlaik atrodas Pašvaldības policija un Bāriņtiesa, atrodas turpat blakus Lielajā ielā, sacīja Pastore. Otrkārt, ielas galā pie dīķa ir dzirnavu vieta. Zināms, ka dzirnavniekam reiz bijis centīgs māceklis vārdā Pauls, viņa pauda.

Kā skaidroja Pastore, ielas nosaukuma maiņas pamatojums ir arī T veida krustojums Pils ielā. T burta augšdaļu pārdēvēs par Paula ielu. "Un emocionālai piesaistei piemināms arī Maestro Raimonds Pauls, kurš ne reizi vien spēlējis restorānā "Jūrpils", kurš turpmāk atradīsies Paula ielā, nevis Lielajā ielā 52b kā patlaban," viņa piebilda.

"Ceram, ka Maestro vēl koncertēs Grobiņā. Un tad mēs varēsim palielīties ar Paula ielu," sacīja domes priekšsēdētājs Aivars Priedols (LZS).

Pastore norāda, ka arī Pils iela, kas saistās ar seno pili, pavisam no Grobiņas kartes nepazudīs. Tajā paliks adreses diviem privātīpašumiem. Pils ielā paliks arī dzirnavu zemes gabals un nākotnē ir cerība atjaunot dzirnavas muzeja veidā.

Priedols arī izteica cerību, par pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas Berči projektētajā vēsturiskajā ēkā uz pirmo sēdi varētu pulcēties jaunievēlētie Dienvidkurzemes domes deputāti, jo Grobiņa noteikta par jaunā novada administratīvo centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu