Tukuma slimnīcā trīs dienās pret Covid-19 plāno vakcinēt 60 darbiniekus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukuma slimnīca.
Tukuma slimnīca. Foto: https://tukslim.lv/

Trīs dienu laikā Tukuma slimnīcā pret Covid-19 plānots vakcinēt 60 darbiniekus, aģentūru LETA informēja iestādes direktore Dzinta Rabkeviča.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati liecina, ka pirmdien vakcīnu pret Covid-19 slimnīcā saņēmis viens cilvēks, taču Rabkeviča skaidroja, ka vakcinēto skaits patiesībā bijis aptuveni 20, un datu nesakritība izveidojusies, jo dati par saņemtajām potēm vēl nav ievadīti sistēmā. Arī otrdien un trešdien vakcinēto skaits ir līdzīgs, un kopumā trīs dienās plānots vakcinēt 60 darbinieku.

"Varētu teikt, ka ir daudz labāk, nekā mēs domājām," darbinieku atsaucību saņemt vakcīnu komentēja slimnīcas vadītāja, pieļaujot, ka pašlaik gatavību vakcinēties izteikusi aptuveni puse personāla.

Rabkeviča stāstīja, ka potēšanas organizēšana prasa no iestādes papildu plānošanu, jo vakcinēšanas kabinetā jānodrošina higiēniskās prasības un personāls. Tapāt saskaņā ar darbinieku pieteikumiem jāveido vakcīnu pasūtījums. Iespējams, nākamajā nedēļā vakcinēšanas apjomus slimnīcā varēs arī kāpināt.

Rabkeviča stāstīja, ka ir bijuši gadījumi, kad Covid-19 pozitīvie pacienti iestādē nonāk no pansionātiem vai ar citām kaitēm, inficēšanos konstatējot jau slimnīcā. Taču lielākoties šie cilvēki tiek pārvesti uz citām slimnīcām, un Covid-19 pozitīvo aprūpe Tukumā tiek turpināta gadījumos, ja transportēšana nav iespējama vecuma vai veselības stāvokļa dēļ.

Līdzīgi kā citās slimnīcās, arī Tukumā ir pārpildītas reanimācijas gultasvietas, taču slimnīca ir gatava uzņemt hroniskos pacientus no citām iestādēm.

Jau ziņots, ka arī pirmdien Latvijā pret Covid-19 visvairāk mediķu vakcinēts universitāšu slimnīcās, bet vismazāk vakcinēts zemāka līmeņa ārstniecības iestādēs Zemgalē un Vidzemē, liecina NVD apkopotie dati.

Pirmdien kopumā pret Covid-19 Latvijā vakcinētas 1312 personas, tādējādi pirmo reizi pārsniegts 1000 vakcinēto slieksnis. Iepriekš lielākais vienā dienā pret Covid-19 vakcinēto skaits bija 9.janvārī, kad tika sapotēts 901 cilvēks.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 8274 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 3779 ārstniecības personas un 4495 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Pirmdien vakcinēšanās notika 31 ārstniecības iestādē. Līdz šim kopumā vakcinācija notikusi 33 slimnīcās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu