Veidos īpašu biroju vakcinēšanas pret Covid-19 masveida nodrošināšanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakcinēšanas pret Covid-19 masveida nodrošināšanai veidos īpašu biroju, otrdien preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka epidemioloģiskā situācija valstī joprojām ir nopietna un kritiska. "Mēs vēl nevaram atļauties atslābt," uzsvēra Kariņš.

Premjers informēja, ka otrdien valdības un Krīzes vadības padomes sēdē tika uzklausīts veselības ministrs Daniela Pavļuta (AP) redzējums par to, kādā veidā organizēt masveida vakcinēšanu pret Covid-19.

"Redzējums ir skaidrs - būs īpašs birojs, kura vienīgais uzdevums būs ikdienā organizēt un vadīt vakcinēšanas procesu,"

sacīja Kariņš, piebilstot, ka biroja darbā tiks pieņemti cilvēki, kuru tiešais uzdevums būs veikt šos pienākumus.

"Mums stāv priekšā milzīgs izaicinājums. Lai sasniegtu sabiedrībai drošu līmeni attiecībā uz vīrusa izplatību un atgrieztos pie normālas dzīves, mums kopumā ir nepieciešams vakcinēt aptuveni 1,5 miljonus Latvijas iedzīvotāju. Tas ir milzīgs uzdevums, bet tas ir paveicams, ja šis projekts kļūs par visas valdības prioritāti un ja tas tiek atbilstoši, profesionāli vadīts kā liels pārnozaru prioritārs projekts," par ieceri klāstīja Pavļuts.

Tādējādi ministrs piedāvājis valdībai jaunu organizatorisko modeli un rosinājis izvedot šim nolūkam atsevišķu vadības vienību - projekta biroju jeb štābu. Šo ieceri valdība šodien konceptuāli atbalstīja.

Ar konkrētu protokola lēmuma projektu, kas paredz šāda biroja izveidi, Veselības ministrija valdībā vērsīsies ceturtdien, 14.janvārī. Tāpat ministrijā plāno iesniegt valdībā finansējuma pieprasījumu, lai varētu nekavējoties pieņemt darbā gan projektu vadītāju, gan citus vajadzīgos speciālistus.

"Es ceru, ka, ja valdība šo lēmumu oficiāli pieņemtu, nākamnedēļ šis birojs varētu sākt darbu," sacīja Pavļuts.

Tāpat, pēc Pavļuta paustā, šodien valdība sprieda par slimnīcu rezervju veidošanu, gatavojoties tostarp arī varbūtībai jeb sliktākajam scenārijam, ja Latvijā straujāk izplatītos jaunais, lipīgākais vīrusa paveids un slimnīcas tiktu pārslogotas.

Ministrs arī vērsa uzmanību uz aizvadītājā diennaktī vakcinēto personu skaitu, paužot, ka viņa izdotais rīkojums par visu ārstniecības personu vakcinēšanu ļāvis sasniegt līdz šim labākos rādītājus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu