Madonas slimnīcā šonedēļ plāno savakcinēt 40 mediķus, nākamnedēļ vakcinācijas apjomu dubultos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Madonas slimnīcā šonedēļ plāno savakcinēt 40 mediķus, nākamnedēļ vakcinācijas apjomu dubultos, aģentūrai LETA pastāstīja Madonas slimnīcas Ambulatorās nodaļas vecākā māsa Vēsma Gabranova.

Viņa stāstīja, ka vakar un šodien ir savakcinēti 20 darbinieki, bet nākamajai nedēļai pieteiktas jau 80 vakcīnu devas. Gabranova stāstīja, ka šonedēļ vakcinē slimnīcas darbiniekus un novada ģimenes ārstus un viņu praksēs strādājošās ārstniecības personas. 

"Manuprāt, kolēģu interese par vakcināciju ir laba. Jāņem vērā, ka vairāki no viņiem jau ir izslimojuši Covid-19, tādēļ viņi vakcinēsies pēc aptuveni diviem mēnešiem. Šodien zvanīja un par vakcināciju interesējās gan farmaceiti, gan novada iedzīvotāji," stāstīja Gabranova.

Viņa atzina, ka arī mediķu vidū ir cilvēki, kuri pagaidām nogaida, bet, sākoties aktīvākam vakcinēšanās posmam, arī viņi vakcinēsies.

"Esmu piezvanījusi visiem vakar vakcinētajiem kolēģiem un pajautājusi, kā viņi jūtas. Viņi visi šodien jūtas labi. Mums arī ir stingri noteikts, ka par katru gadījumu, ja ir kādas komplikācijas, ir jāziņo," sacīja Gabranova.

Jau ziņots, ka arī pirmdien Latvijā pret Covid-19 visvairāk mediķu vakcinēts universitāšu slimnīcās, bet vismazāk vakcinēts zemāka līmeņa ārstniecības iestādēs Zemgalē un Vidzemē, liecina NVD apkopotie dati.

Pirmdien kopumā pret Covid-19 Latvijā vakcinētas 1312 personas, tādējādi pirmo reizi pārsniegts 1000 vakcinēto slieksnis. Iepriekš lielākais vienā dienā pret Covid-19 vakcinēto skaits bija 9.janvārī, kad tika sapotēts 901 cilvēks.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 8274 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 3779 ārstniecības personas un 4495 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Pirmdien vakcinēšanās notika 31 ārstniecības iestādē. Līdz šim kopumā vakcinācija notikusi 33 slimnīcās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu